Po švenčių į darbą važiavusi vilnietė prasikeikė – buvo siaubinga

Vilniaus „Susisiekimo paslaugos“ švenčių proga tyčiojasi iš miestiečių. Gruodžio 27, 28 ir 31 d. transportas važinėja pagal šeštadienio tvarkaraščius. O juk šios dienos yra normalios darbo dienos.

Po švenčių viešuoju transportu į darbą vykęs vilnietis pasipiktino pasikeitusiais tvarkaraščiais.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Po švenčių viešuoju transportu į darbą vykęs vilnietis pasipiktino pasikeitusiais tvarkaraščiais.<br>V.Ščiavinsko asociatyvioji nuotr.
Po švenčių viešuoju transportu į darbą vykęs vilnietis pasipiktino pasikeitusiais tvarkaraščiais.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Po švenčių viešuoju transportu į darbą vykęs vilnietis pasipiktino pasikeitusiais tvarkaraščiais.<br>V.Balkūno asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Rasa

Dec 30, 2018, 2:03 PM, atnaujinta Dec 30, 2018, 2:10 PM

Į darbą važiuoju 24 autobusu. Todėl teko ilgokai palaukti, autobusas atvažiavo gražus, naujas, raudonas. O autobuso viduje keleivių sunku net apsakyti, kiek. Šeškinės stotelėje laukę vos susigrūdo. O dar Saltoniškių, Gedimino pr. stotelės.

Važiuoti buvo siaubinga. Norint įlipti ar išlipti reikėjo daug pastangų, nervų ir sveikatos.

Šį rytą 24 autobusas, turėjęs atvykti į Šeškinės stotelę 6 val. 12 min., 12 minučių pavėlavo. Kaip teko važiuoti, manau, pasakoti nebereikia.

O į darbą reikės važiuoti ir 31 dieną.

Tai taip vilniečius su gražiausiomis metų šventėmis sveikina Vilniaus viešasis transportas.

***

„Susisiekimo paslaugų“ direktorė Modesta Gusarovienė komentavo, kad nuolat stebint viešojo transporto keleivių srautų tendencijas ir atsižvelgiant į tai, jog šventiniu laikotarpiu kasmet fiksuojami daugiau kaip 30 proc. mažesni srautai nei įprastai, gruodžio 27, 28 ir 31 dienomis visų maršrutų autobusai ir troleibusai kursuos pagal šeštadienio tvarkaraščius. 

„Norime pažymėti, kad šioms dienoms parinkti šeštadienio, o ne sekmadienio ir šventinių  dienų tvarkaraščiai, kurie, lyginant su darbo dienomis, skiriasi mažiau, ypač – kalbant apie rytinius išvažiavimus ir darbo pradžios laiką. 

Keleivių ir miesto svečių patogumui tuose maršrutuose, kuriuose fiksuojami didžiausi judėjimo srautai, kursuoja ir talpesni autobusai. Apie šiuos pokyčius keleiviams pranešame iš anksto – savo tinklalapyje, žiniasklaidoje, socialiniuose tinkluose, stotelių švieslentėse, viešojo transporto ekranuose.

Nuolat analizuojame keleivių srautus ir tvarkaraščius keičiame atsižvelgdami į bendras tendencijas, jog keleiviai nenukentėtų, o taip pat būtų parenkamas optimalus ir efektyviausias viešojo transporto srautas. 

Pavyzdžiui, naktį iš 25 į 26 d. dėl išaugusio keleivių srauto kursavo naktiniai autobusai, nors įprastai iš antradienio į trečiadienį naktiniai autobusai nevažiuoja. Taip pat Naujųjų metų naktį, kurios metu į centro prieigas labai skatiname vykti būtent viešuoju transportu, o vėliau namo patogiai grįžti naktiniais autobusais, kurie bus talpesni ir dažniau važiuos. Šie sprendimai priimti išanalizavus keleivių srautus ir siekiant efektyvaus viešojo transporto darbo“, – komentavo „Susisiekimo paslaugų“ direktorė M. Gusarovienė.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.