Poilsiautojas sunerimo dėl saugumo prie jūros: abejonių pasėjo gelbėtojų veiksmai

Į pajūrį atvykęs poilsiautojas Rytis stebėjo gelbėtojų darbą, ir jam kilo dvejonių dėl visų poilsiautojų sveikatos.

Poilsiautojas mano, kad vandens motociklai į vandenį nuleidžiami nesaugiai.<br> V.Jurevičienės („Vakarų ekspresas“) nuotr.
Poilsiautojas mano, kad vandens motociklai į vandenį nuleidžiami nesaugiai.<br> V.Jurevičienės („Vakarų ekspresas“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vaiva Makarauskaitė, „Vakarų ekspresas“

Jul 11, 2020, 1:57 PM

Iš Kaišiadorių į pajūrį atvykęs poilsiautojas Rytis kreipėsi į „Vakarų ekspreso“ redakciją prašydamas pasidomėti gelbėtojų darbu II Melnragėje.

„Pajūrį labai mėgstu, ne pirmą kartą atvykstu poilsiauti į Klaipėdą. Nuvykau į Melnragės II pliažą, kaip ir kaskart, prie centrinio gelbėjimo posto. 

Paplūdimys labai švarus, oras gražus, gelbėtojai reguliariai skelbia  įspėjamuosius pranešimus. Bet kilo dvejonių dėl mano ir kitų poilsiautojų sveikatos (gyvybės), nes patebėjau, kad poste vyksta kažkokie tai pjovimo darbai“, – rašė sunerimęs poilsiautojas. 

Susisiekus su BĮ „Klaipėdos paplūdimių“ direktoriaus pavaduotoju Aleksandru Siakki, šis tikino, jog tądien II Melnragės teritorijoje jokių pjovimo darbų nevyko, tačiau I Melnragėje, netoli paplūdimio, buvo pjaunama žolė.

„Reikėjo visą žolę nupjauti, aptvarkyti aplinką. Ten vyko aplinkos tvarkymo darbai, buvo pjaunama tik žolė“, – teigė A.Siakki.

Poilsiautojas laiške taip pat rašė, jog nustebo bei sunerimo išvydęs, kaip gelbėtojai į vandenį nuleidžia katerius ir vandens motociklus.

„Pastebėjau, kad gelbėtojai sunkiausius katerius, vandens motociklus turi nuleisti su keturračiu motociklu, kuris tam nėra visiškai pritaikytas, pats motociklas kelis kartus vos neapvirto laikydamas vandens motociklą“, – rašė poilsiautojas. 

Jo manymu, svarbiausia yra tai, kad gelbėtojai laiku, greitai ir saugiai galėtų suteikti pagalbą žmonėms.

BĮ „Klaipėdos paplūdimiai“ direktoriaus pavaduotojas teigė, jog tokių pranešimų sulaukia kasmet. 

„Ką reiškia vos neapvirto? Juos paprasčiausiai nuleidžia į apačią, nuvažiuoja ir tada pakyla į viršų su keturračiu. Tokia yra normali praktika ir nieko čia blogo nėra“, – sakė A.Siakki. 

Jo teigimu, jei poilsiautojai mato gelbėtojų veiksmus, kurie kelia klausimų ar abejonių, jie visuomet gali prieiti, paklausti, viską išsiaiškinti ir pasikalbėti. 

Vandens motociklai ir kateriai kiekvieną dieną yra nuleidžiami į vandenį – taip pasiruošiama darbui, o vakare ištraukiami atgal.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.