Prieš lavoninę pakabintas plakatas šokiravo panevėžiečius: „Tiesiog pasityčiojimas“

Panevėžyje, kaip ir kituose miestuose, yra pakabintas raudonomis raidėmis išvedžiotas padėkos medikams – pandemijos herojams – plakatas.

Keistas pasirinkimas: teritorijoje už šio užrašo jau daug metų veikia ligoninės morgas.<br>A.Švelnos nuotr.
Keistas pasirinkimas: teritorijoje už šio užrašo jau daug metų veikia ligoninės morgas.<br>A.Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gailutė Kudirkienė, „Panevėžio kraštas“, panskliautas.lt

Jul 31, 2020, 12:18 PM

Tačiau seni panevėžiečiai, o ir tie, kurie atvyksta pasiimti savo mirusių artimųjų palaikų, būna šokiruoti. Tas plakatas kabo ant tvoros tiesiai prieš morgą!

„Čia kas? Plakatas su potekste? Pasityčiojimas iš medikų, atseit, padedančių tik ligonį į kapus greičiau pasiųsti?“ – stebėjosi ne vienas ir klausė, argi jau neatsirado kitos, neutralesnės vietos jam pakabinti.

Panevėžio ligoninės atstovas spaudai Vytautas Riaubiškis paaiškino, jog plakatą ant jų įstaigos tvoros ties ta vieta, kur yra lavoninė, pakabino ne jų įstaiga, o visuomenininkai, tačiau nepaneigė to, kad būtent ligoninės vadovybė davė tam leidimą ir suderino vietą.

Ši, o ne kita tvoros atkarpa pasirinkta esą todėl, kad čia, šalia nuo A.Jakšto gatvės pusės, likęs vienintelis neužtvertas įėjimas į ligoninės teritoriją. Visi praėjimai nuo paradinės Smėlynės gatvės pusės dėl pandemijos yra uždaryti.

Bet kodėl reikėjo praėjimo? Juk Smėlynės gatve vyksta didesnis judėjimas, daugiau gyventojų, pravažiuojančiųjų plakatą ant ligoninės tvoros matytų. Taip dar daugiau žmonių pajustų dėkingumą gyvybes nuo klastingojo koronaviruso gelbėjantiems medikams. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.