Šiauliečiai tėvai neslepia apmaudo: „Kiemuose lėšų sovietinio paveldo pakeitimui nėra ir nebus“

Kreipėmės į Šiaulių miesto savivaldybę dėl kieme esančios vaikų čiuožyklos (ji naudotis tinkama, tik reikia patvarkyti nusileidimo kampą ir ištiesinti t.y. ją paremontuoti), tačiau atsakymą gavome, kad jie gali tik nugriauti ir kad lėšų sovietinio paveldo pakeitimui nėra ir nebus.

Tėvai piktinasi netvarkomomis vaikų žaidimų aikštelėmis.<br>O.Ščerbienės asociatyvioji nuotr.
Tėvai piktinasi netvarkomomis vaikų žaidimų aikštelėmis.<br>O.Ščerbienės asociatyvioji nuotr.
Tėvai piktinasi netvarkomomis vaikų žaidimų aikštelėmis.<br>V.Danauskienė
Tėvai piktinasi netvarkomomis vaikų žaidimų aikštelėmis.<br>V.Danauskienė
Daugiau nuotraukų (2)

Šiauliečiai

Jun 11, 2023, 6:39 PM

Toks gautas atsakymas: „Pranešu, kad čiuožyklą galime tik demontuoti, jei yra daugumos bendrijų gyventojų toks pageidavimas. Įvertins ir mūsų specialistai, jei ji nenaudojama, bus demontuota.

Pakeisti neturime ir, manau, artimiausiu metu neturėsime kuo, nes savivaldybė pirmenybę teikia projektų viešosiose vietose įgyvendinimui, todėl yra įrengiamos vaikų žaidimo aikštelės visiems prieinamose viešosiose erdvėse.

Sutvarkyti daugiabučių namų kiemus, pastatant žaidimų komplektus, nėra numatyta ir neplanuojama artimiausiais metais. Tokių lėšų miesto biudžete nėra, kad atsirastų galimybė sutvarkyti viso miesto visus daugiabučių kiemus pastatant naują žaidimų įrangą.“

Viešosiose erdvėse niekur nėra vietos vaikų iki 6 metų žaidimo aikštelėms. Prie Talšos pakrantės aikštelė skirta taip pat vyresniems nei 6 metų.

Pavyzdžiui, nuvykstu dažnai pas draugus į Mažeikius – kas antrame kieme įrengtos žaidimų aikštelės vaikams. Visuose parkuose taip pat laipynės, čiuožyklos. Viename – net 2 erdvės. O Šiaulių vaikai turi tik birželio 1 nuotraukas su meru?

Mūsų kiemą supa 6 daugiaaukščiai namai. O tėra smėlio dežė, kurią įrengėme savo lėšomis, ir palinkusi sovietinė čiuožykla.

Mano suvokimu, mūsų kiemas, kurio 80 proc. teritorijos prižiūri savivaldybė, yra taip pat viešoji erdvė, tačiau pinigų jai nėra ir nebus.

***

Šiaulių miesto savivaldybės administracijos Architektūros, urbanistikos ir paveldosaugos skyriaus vyr. specialistas Egidijus Liaudanskas komentavo, kad kiekvienais metais savivaldybė pastato po vieną vaikų žaidimų aikštelę viešose miesto vietose: Dainų parke, Vilniaus g. bulvare priešais Didždvario gimnaziją ir t.t.

„Šiemet vaikų žaidimų aikštelė bus įrengta K. Korsako gatvėje ir Dainų take, įgyvendinat Dainų tako kapitalinio remonto projektą.

Taip pat vaikų žaidimų aikštelės yra įrengiamos kartu su įgyvendinamais viešųjų erdvių tvarkymo projektais – centriniame parke, Talkšos ežero pakrantėje, Vilniaus g. bulvaro amfiteatro prieigose ir kt.

Papildomai informuojame, kad visos naujai statomos vaikų žaidimų aikštelės yra skirtos visų amžiaus grupių vaikams, taip pat pritaikytos vaikams su negalia“, – teigiama Šiaulių miesto savivaldybės atstovų komentare.

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.