„Kelių patruliai: viskas užfiksuota“. Velykos drąsiai vairuotojai baigėsi kruvinu įvykiu: „Verkiau pasirėmusi į vairą“

Aš neturiu nei nuotraukų, nei vaizdo medžiagos. Tačiau noriu papasakoti apie vieną nutikimą kelyje, kurio negaliu pamiršti, nors nuo to laiko praėjo beveik 10 metų.

 Skubėdama namo į Anykščius jauna moteris padarė avariją, kurios negali pamiršti iki šiol.<br> 123rf.com asociatyvioji notr.
 Skubėdama namo į Anykščius jauna moteris padarė avariją, kurios negali pamiršti iki šiol.<br> 123rf.com asociatyvioji notr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2024, 11:06 AM, atnaujinta Apr 23, 2024, 7:36 PM

Buvo pavasaris. panašus metas, kaip dabar. Važiavau iš Vilniaus į Anykščius pas tėvus Velykų švęsti. Buvau neseniai studijas baigusi, dovanų ta proga iš tėvų automobilį gavusi. Vairavimo įgūdžiai dar nenušlifuoti. Drąsos pilna. Išsiblaškiusi, nežinanti dar tikrosios avarijos skonio. Todėl beveik įsitikinusi, kad man taip tikrai nenutiks.

Tačiau likimas nutarė iškrėsti man pokštą. Ir likus vos keliems kilometrams iki namų, visai prieš pat įvažiuojant į miestą, man staiga priešais nosį išdygo stirna! Išsigandęs žvėris bandė peršokti automobilio „kapotą“. Būtų gal ir pavykę, tačiau jos ilgos kojos užkliuvo ir ji nukrito kitoje automobilio pusėje.

Aš nespėjau net surėkt iš netikėtumo. Kai pažvelgiau per veidrodėlį, stirnos jau nebebuvo. Sustojau. Išlipau. Ant automobilio buvo kraujo. Sužeisto žvėries pėdsakai vedė į miškelį palei kelią. Laimė, kad mano greitis buvo nedidelis ir suvaldžiau automobilį. Bet jei būčiau važiavusi nors šiek tiek didesniu nei leistina greičiu, viskas būtų pasibaigę ne tik stirnos kraujo praliejimu.

Stirna, ko gero, neišgyveno. Tačiau aš jai nebūčiau padėjusi, net jei būčiau nusivijusi per mišką.

Verkiau pasirėmusi į vairą. Iki šiol niekaip negaliu jo ištrinti nei iš galvos, nei iš širdies. Tačiau ši kruvina pamoka buvo lemtinga. Po autoįvykio išgaravo mano visas „mandrumas“ prie vairo. Supratau, kad neatsargiai vairuodama galiu sužeisti ne tik save, bet ir suluošinti kitą ar net atimti kažkam gyvybę. Tai buvo tikrai skaudi ir baisi pamoka, kuri, tikiuosi, niekada nepasikartos.

Vairuokit saugiai, neskubėkite! Kad po to netektų visą gyvenimą gailėtis.

Šis rašinys dalyvauja konkurse „Kelių patruliai: viskas užfiksuota“. Kviečiame ir jus prisidėti prie saugesnio vairavimo keliuose skatinimo! Artėjant Saugaus eismo dienai, „Lrytas.lt“ portalas kviečia dalintis savo turimais įrašais, kuriuose pavyko užfiksuoti Kelių eismo taisykles pažeidusius ar nuo pažeidėjų nukentėjusius vairuotojus. Būtinai aprašykite situaciją, nepamirškite nurodyti, kur ir kada buvo užfiksuotas įvykis.

Net trijų didžiausio skaitytojų dėmesio sulaukusių istorijų autorių laukia puikūs konkurso prizai – 3 nauji diskretiški vaizdo registratoriai „Mio MiVue J30“. Užfiksuotus kelių eismo dalyvių pažeidimus ir istorijas siųskite „Lrytas.lt“ redakcijai el. paštu Bendraukime@lrytas.lt tema – „Kelių patruliai: viskas užfiksuota“. 

Ši subjektyvi autoriaus nuomonė nebūtinai sutampa su redakcijos: už skaitytojo turinį lrytas.lt neatsako.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.