Naują kavinę pakabino virš Kauno

V.Čičelis tikisi, kad investicija atsipirks per 5 metų.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

2014-01-13 12:21, atnaujinta 2018-02-17 15:08

Kavinę įrenginėjęs verslininkas Vytas Čičelis į apžvalgos aikštelę ir kavinę investavo 300 tūkstančių litų.

Ant Milikonių kalno esanti apžvalgos aikštelė – mėgstama jaunimo susibūrimo vieta. Joje lankosi ir turistai. Iš aikštelės atsiveria Vilijampolės, Senamiesčio ir kitų Kauno rajonų panorama.

Restoranų tinklą „Via Baltica“ valdantis verslininkas V.Čičelis nusprendė, kad čia reikėtų kavinės. Architektas Rimvydas Jurgis Palys parengė projektą.

Kavinė yra pailgos pusapvalės formos, primena teleskopo vamzdį. Iš gaubtų metalo konstrukcijų ir gaubto stiklo sumontuotoje kavinėje tilps 10 dviviečių stalų.

Kavinę pratęsia 20 metrų ilgio tiltas, pakibęs virš skardžio 12 metrų. Joje vasarą taip pat stovės stalai ir fortepijonas. Tilto gale bus pastatytas teleskopas. Besiilsinčius ant tilto žmones saugos 90 centimetrų aukščio metalo ir grūdinto stiklo turėklai.

Ant kavinės stogo įrengtas galingas specialiai iš Italijos atvežtas prožektorius. Į dangų nukreipti jo spinduliai bus matomi iš bet kurios Kauno vietos.

Kavinėje ketinama tiekti dienos pietus, ant žarijų keptus kepsnius. Bus prekiaujama kava ir silpnaisiais alkoholiniais gėrimais. Bus galima įsigyti ir suvenyrų. Tualetu galės naudotis visi aikštelės lankytojai.

V.Čičelis sakė, kad sudėtingiausia buvo gauti leidimus laikinosios paskirties statiniui. Tai užtruko net 3 metus. Kavinė pradėta statyti pernai kovą.

„Kadangi projektas nestandartinis, visas statinio detales teko užsakyti specialiai. Už tai teko mokėti brangiau. Vien lenktas stiklas su paketu kainavo 100 tūkstančių litų. Iš viso teko investuoti 300 tūkstančių“, – sakė verslininkas.

V.Čičelis tikisi, kad investicija atsipirks per 5 metų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.