Įtakingiausias architektūros tinklalapis: bravo lietuviams

Vos per vieną dieną lietuvių architektų komanda „Devyni architektai”, regis, tapo žinomi visuose žemynuose. Jų suprojektuotas namas Valakampiuose praėjo didžiausio ir įtakingiausio architektūros „ArchDaily“ tinklalapio filtrą ir nuo vakar atsirado jų platformoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Inga Junčienė

Mar 28, 2014, 2:23 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:09 AM

O iš ten jį persisiuntė bene 30 įvairiausių architektūros tinklapių iš viso pasaulio. Šiandien „ Devyni architektų“ komandos nariui Arūnui Skroliui jau paskambino iš Kinijos ir Argentinos - vieni prašo leidimo namo nuotraukas spausdinti naujoje knygoje, kiti - žurnale. „Patekti į „ArchDaily“ - lygis, nes ten nėra blogos architektūros“, - lrytas.lt sakė Arūnas. Kokie keliai į ten? Visiems vienodas vienas kelias - siunti savo darbų nuotraukas nurodytu adresu, o tada lauki - atrinks tavo kūrinį publikavimui ar ne.

Tiesa, vilniečių komandos darbas – jau ne pirmas lietuvių darbas, kurį atsirinko „ArchDaily“ ekspertai.

„Su šiuo įvertintu namu Valakampiuose mums labai pasisekė: jo geras sklypas nuostabioje vieta, reiklūs ir ambicingi užsakovai bei solidus biudžetas. Žodžiu, architekto svajonė“, - šypsojosi kita komandos narė architektė Jurgita Liubartaitė.

Per pirmąjį susitikimą užsakovai jiems labai aiškiai pasakė, kokio nori namo: „Kuriame visi kampai – statūs. Jokių suktų , kreivų, užapvalintų!“. Toliau viskas vyko neįtikėtinai sklandžiai. Kadangi šeimininkai aktyviai domėjosi, kokios rinkoje yra naujausius statybinės medžiagos, visos detalės iki smulkmenų buvo su jais aptartos ir pradėti darbai.

„Jie mumis pasitikėjo ir po kiekvieno pasiūlymo neklausinėdavo: kodėl, kas ir kaip. Jų nereikėjo įkalbinėti rinktis įdomesnio eksterjero ar interjero sprendimo“, - prisiminė Jurgita. Užsakovai „net pasirašė“, kad stačiakampiuose jų namuose atsirastų švelnesnių linijų. Taip buvo sumontuoti sukti monolitiniai laiptai - viso interjero žavesys.

Jau geri treji metai „Devyniems architektams” pasiseka su užsakovais. „Jie ateina ir sako: „Mes esame tokie ir tokie, o jūs pastatykite mums tinkantį namą.“ Mumis pasitiki, nes mes pasitikime savimi“, - neabejoja dvylika metų kartu dirbanti komanda. Štai ką reiškia įdirbis.

Nuotraukų galerijoje - namas, kurį atsirinko vienas didžiausių ir įtakingiausių architektūros tinklapių „ArchDaily“. Projekto autoriai - vilniečių architektų kompanija "Devyni architektai".

Sekite mus  „Facebook“ !

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.