Kaunas pudruojasi – turistams atnaujino kempingą

Beprasidedant vasarai Kauno Panery pradėjo veikti rekonstruotas Kauno kempingas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 22, 2014, 4:31 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 3:28 PM

Kempinge įrengtas lauko vandentiekis, lietaus lauko nuotakynas, kanalizacija, naftos gaudyklė, išvedžioti elektros kabeliai. Pastatytas naujas administracinis pastatas. Šalia jo – moderni virtuvė su visa reikiama įranga. Gretimuose korpusuose įrengti dušai, skalbyklos, tualetas, kuris pritaikytas ir neįgaliesiems. Poilsiautojus nuo triukšmo saugos prie kempingo jau pastatyta triukšmą sugerianti akustinė sienelė.

Projekto metu siekta skatinti viešosios turizmo infrastruktūros plėtrą Kauno regione, modernizuojant Kauno kempingą įsikūrusį Kauno Jonavos g., esančioje netoli Kleboniškio miško bei Neries pakrantės. Kempinge buvo būtina įrengti turizmo informacinis punktą bei atlikti kompleksinę kempingo rekonstrukciją ir padaryti jį patogų keliaujantiems.

Kauno miestas, esantis dviejų upių santakoje, išsiskiria iš kitų Lietuvos miestų savo patogia geografine padėtimi, lankytinų vietų gausa. Mieste daug istorinių objektų, Kaunas traukia kultūros ir sporto renginiais. Nuolat augant turistų iš Vokietijos, Lenkijos, Suomijos, Latvijos, Rusijos, srautams, Kaune neišvengiamai kilo poreikis modernizuoti Kauno kempingo infrastruktūrą, kuri atitiktų tarptautinius standartus ir būtų patraukli atvykstantiesiems.

Kempingui atnaujinti buvo pasirašyta trišalė sutartis tarp projekto vykdytojo - VšĮ „Automobilių stovėjimo aikštelės“, VšĮ Lietuvos verslo paramos agentūros ir Ūkio ministerijos ir pradėtas įgyvendinti projektas. Jam skirta 782 tūkst paramos suma iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.