Karalienės Viktorijos stiliaus būstas nupirktas vos už dolerį

Šio namo pokyčiais sunku patikėti: istorinis namas Memfyje, buvo įsigytas vos už vieną dolerį ir per metus paverstas viešbučiu. Amerikiečiai Jose ir Jennifer Velázquezai jau seniai svajojo įkurti viešbučių verslą ir štai po dvidešimt ketverių metų jų svajonė išsipildė. Pora rado tobulą vietą – apleistą Jameso Lee namą. Tai karalienės Viktorijos stiliaus statinys, stūksantis jau nuo 1848 metų ir įtrauktas į nacionalinį istorinio paveldo registrą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2014-06-09 15:07, atnaujinta 2018-02-13 01:11

1929 metais šis pastatas tapo Jameso Lee memorialine menų akademija (dabar – Memfio menų koledžas). Mokslo įstaigai persikėlus kitur, pastatas buvo išnuomotas istorinio paveldo saugotojams, tačiau net 50 metų buvo nepaliestas ir tuščias per visą laikotarpį.

Besibaigiant nuomos sutarčiai, Memfio miestas paskelbė siūlymus įsigyti šį pastatą ir taip Velázquezų porai atsirado galimybė įsigyti savo svajonių namą vos už vieną dolerį, tačiau su daugybe apribojimų ir teisinių reikalavimų.

„Kad galėtume įsigyti šią nuosavybę, turėjome užtikrinti finansavimą, pasirašyti sutartis su architektais ir rangovais, pateikti statybos obligacijas ir, svarbiausia, užtikrinti, jog ši nuosavybė bus rekonstruota laiku“, – „The Huffington Post“ dėstė J.Velázquezas. „Turėjome vos metus visoms rekonstrukcijoms atlikti ir viešbučiui atidaryti“, – prisimena savininkas.

Verslininkų pora spėjo užbaigti visas rekonstrukcijas per metus ir netgi išsaugojo keletą originalių interjero detalių, tokių kaip veidrodžiai svetainėje, freska valgomajame ir gipso lipdiniai svetainėje bei foje. Tačiau, be abejonės, drastiškiems interjero pokyčiams reikia iššūkių: „Absoliuti istorinė pastato rekonstrukcija yra neginčijamai sudėtinga, kad ir kaip būtum pasiruošęs“, – „The Huffington Post“ teigė J.Velázquezas.

„Turint omenyje, jog tai buvo mūsų pirmoji patirtis rekonstruojant istorinį pastatą, įtampa nesuklysti didžiulė. Prisimenant galybę iššūkių, pirmieji, kurie iškyla galvoje, yra terminų laikymasis ir tinko restauravimas.“

Dabar „The James Lee House“ yra žavingas viešbutis, siūlantis ištaigingus patogumus ir penkis dailiai dekoruotus apartamentus. Užsukite pasidairyti buvusio ir esamo interjero nuotraukas „The James Lee House“ „Facebook“ puslapyje.

Parengė Erika Bružaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.