Namas - iš naudotų dantų šepetėlių, senų džinsų ir kitų atliekų

Parengta pagal arts.brighton.ac.uk

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 27, 2014, 6:37 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 10:44 AM

Namas šis - stilingas ir modernus, nepaisant to, kad jam panaudotos medžiagos – tai kone 85 proc. šiukšlių, tiesiogine šio žodžio prasme.

Statinio sienų ertmės užpildytos 20 tūkstančių vienkartinių dantų šepetėlių, kuriuos išmetė Gatviko oro uosto keleiviai.

Namo sienoms ir jų apdailai sunaudota 4 tūkst. DVD ir tiek pat vaizdo kasečių dėžučių, buvo panaudota ir 2000 diskų. Be to, - dvi tonos džinsų atraižų, kuriomis prikimštos tuščios dėžutės, 200 ritinių apmušalų ir 2 tūkst. senos kiliminės dangos atraižų.

Šio neįprasto namo statytojai norėjo įrodyti, kad normalų šiuolaikinį namą galima pastatyti tiesiog iš nieko: pūkuotų, šiauštų, trapių medžiagų, kurių galima gauti veltui, o dėl geros šilumos izoliacijos jos padės sumažinti šildymo išlaidas.

Šį namą statė 250 studentų ir keletas specialistų statybininkų, kurie dirbo savanoriškai. Tiesa, kol kas tai vienintelis toks namas Jungtinėje Karalystėje.

Parengta pagal arts.brighton.ac.uk

Dar daugiau keistų namų - mūsų "Facebook" paskyroje

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.