Tarp penkių brangiausių pasaulio namų - Rusijos premjero pavardė

Daugiau nekilnojamojo turto - mūsų "Facebook" paskyroje.

Pamaskvės vilą "Eurazija" žurnalas "Forbes" prieš kelerius metus įtraukė į penkių brangiausių pasaulio namų sąrašą.<br>"Achitecton" nuotr.
Pamaskvės vilą "Eurazija" žurnalas "Forbes" prieš kelerius metus įtraukė į penkių brangiausių pasaulio namų sąrašą.<br>"Achitecton" nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 3, 2014, 2:19 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 6:37 AM

Pagal žurnalistų sukauptus duomenis, trijų lygių namas „Eurazija“ pastatytas Rubliovkoje pagal olandų architekto projektą.

Namas turi 11 miegamųjų, šalia stovi dar keturi kotedžai svečiams ir didžiulis poilsio centras su pirtimis, vyno rūsiu, kino teatru bei baseinu. Statinys apdailintas granitu ir marmuru, o stogas pagamintas iš paauksuoto vario.

Didžiulę vilos „Eurazija“ teritoriją projektavo dizaineris iš Prancūzijos, pavertęs namą protingu statiniu: jis gali pats įjungti ir išjungti šviesą, kondicionierių, kitus elektrinius prietaisus.

Žurnalo „Forbes“ duomenimis, 2008 metų krizės išvakarėse visas šis turtas kainavo 100 milijonų dolerių.

Tiesa, „Euraziją“ projektavusio architektų biuro „Architecton“ generalinis direktorius Aleksandras Zusikas laikraščiui „Sobesednik“ paneigė informaciją, kad į projektą buvo įsiliejęs olandų architektas, bet prancūzų dizainerio dalyvavimo faktą patvirtino.

Įvardyti užsakovą jis, žinoma, atsisakė, o apie naująjį vilos savininką teigė nieko nežinantis.

Žurnalistai taip pat išsiaiškino, kad 2010-aisiais vilą įsigijo socialiai reikšmingų valstybės projektų paramos fondas „Socgosprojekt“. Tai privati kompanija, kurią įsteigė Vitalijus Golovačevas. Be to, jis vadovauja ribotos atsakomybės bendrovei „Orion“, kurią įsteigė regioninių nekomercinių projektų „Dar“ fondas.

Šiam fondui, kaip žinoma, iki šiol priklauso dalis žemių Pliose (Ivanovo sritis), Milovkoje esančios „Černevych“ sodybos rajone, kur nuolat lankosi D.Medvedevas. Iš dokumentų, kuriais remiasi „Sobesednik“, ribotos atsakomybės bendrovė „Orion“ vadinama vadovaujančia fondo „Dar“ bendrove.

Prieš pusantrų metų D.Medvedevo vila tapo nekomercinio fondo „Gradislava“ (įsteigto istoriniam-kultūriniam paveldui išsaugoti) nuosavybe. Fondo vadovas – Leonidas Rubcovas.

Beje, žmogus tokia pat pavarde taip pat vadovauja bendrovei „Green Yard“, kurią įsteigė minėtasis V.Golovačevas ir dabar jai priklauso nedidelis „Eurazijos“ gabalėlis.

Laikraštis „Sobesednik“ pranešė, kad šį pavasarį beveik pusė „Eurazijos“ sklypo atiteko Liudmilai Smolenskai, artimai buvusio bankininko Aleksandro Smolensko giminaitei. Pastarasis buvo žinomas kaip neformalaus oligarchų susivienijimo, kurie darė įtaką rusų valdžia, narys.

Daugiau nekilnojamojo turto - mūsų "Facebook" paskyroje.

Parengta pagal "sobesednik.ru", "news.ru"

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.