Naujas lietuviško pajūrio perlas Kunigiškiai - turtingiausiems?

Antrą būstą prie jūros dažniausiai perka pasiturintys vilniečiai ir kauniečiai bei stambūs ūkininkai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 22, 2014, 1:06 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:46 PM

Neabejotinai populiariausia tarp pirkėjų išlieka Palanga, tačiau šiais metais didmiesčių gyventojai atrado šalia Palangos esančius Kunigiškius.

Čia šiuo metu siūlomi vidutiniškai 35 kv. m ploto naujos statybos butai, kurių kaina prasideda nuo 150 tūkstančių litų.

„Būtent tokie nedideli, tačiau puikiai įrengti butai pajūryje yra itin paklausūs“, – sako nekilnojamojo turto agentūros „011“ rinkodaros vadovas Mantas Jaruševičius. Jis net neabejoja, kad Kunigiškiai ateityje poilsiautojų bus itin mėgstami.

Kad šis kvartalas tapo itin madingas ir dabar yra ant bangos, patvirtino ir Klaipėdos nekilnojamojo turto paslaugų kompanijos „Aidila“ vadovas Algimantas Bružas.  

„Kunigiškiuose ramu, švaru, vyksta graži darni plėtra. Nuo dažno būsto iki jūros ten vos keliasdešimt metrų, o ir iki Palangos –  pora kilometrų.  Tad visos reikalingos paslaugos ir pramogos yra ranka pasiekiamos“, – sakė A.Bružas.

Tiesa, ten antrojo būsto žvalgosi tik turtingi pirkėjai, mat nekilnojamojo turto  kainos  Kunigiškiuose vienos aukščiausių pajūryje, panašios kaip geriausiose Palangos vietose – po 7000–10 000 litų už kvadratinį metrą.

Kas yra gera vieta Palangoje?

„Tai vadinamoji senoji Palanga, kur juntama gerojo kurorto dvasia. Tai nuo Tiškevičiaus parko iki Žvejų gatvės išsidėstę namai.   Žmonės investuoja į naują būstą miesto centre

Agentūros „011“ vadovas Giedrius Sidaravičius pastebėjo, kad naujos statybos būstus pajūryje perkantys klientai pageidauja, kad jie būtų visiškai įrengti ir jiems nereikėtų rūpintis remonto darbais. Svarbi pirkėjams ir vieta – daugelis jų būstų nori netoli miesto centro, tačiau kartu pageidauja ramybės ir gamtos aplinkui.

„Naujos statybos būstus pajūryje dažniausiai perka lietuviai. Skaičiuojame, kad maždaug 5 procentai pirkėjų yra iš Rusijos ir Baltarusijos. Daugelis jų sako, kad vaikystėje Palangoje atostogaudavo su tėvais, tad genami nostalgijos ir nusprendė būsto ieškotis mūsų pajūryje. O visai neseniai lietuviai klientai, atvažiavę pirkti vieno būsto, nusipirko net du – jų pirkinys atsiėjo per milijoną litų“, – sakė G.Sidaravičius.

Pigiausiai butą Palangoje galima nusipirkti Sodų gatvėje – tai tie geltonų byrančių plytų namai, kurie matyti nuo gatvės vos įvažiavus į miestą nuo Klaipėdos pusės. Vietiniai tą rajoną vadina Bamu, o  kvadratinio metro būsto kaina – 2,5 tūkst. litų, dar ir nusiderėti galima.

„Kažkada buvęs itin mėgstamas poilsiautojų nedidukas Karklės kaimas, nutolęs nuo Klaipėdos vos per 10 kilometrų, o nuo Palangos – per 12 kilometrų, šiandien  nebėra toks populiarus, kaip prieš  kokius devynerius metus“, – palygino A.Bružas. Kodėl?  Tais laikais pristatė žmonės daug namų, apsitvėrė tvoromis ir dabar kitiems poilsiautojams ratais iki paplūdimio tenka brautis.

Iki šiol ten yra daug  nebaigtų statyti nekilnojamojo turto objektų – kažkam pinigai baigėsi prasidėjus sunkmečiui ir jų vis dar nėra.

Palangos podukra vadinama Šventoji, pasak A.Bružo,  yra pigesnio poilsio zona. Verslininkams jos niekaip nepavyksta paversti patraukliu kurortu.  Tačiau, nepaisant to, joje visada pilna poilsiautojų. Vadinasi, lietuviams reikia ir tokių vietų.        

Pasak nekilnojamojo turto verslo žinovų, pastaruoju metu daugėja norinčiųjų įsigyti butą ir Nidoje. Deja, čia naujos statybos būstų labai mažai ir atrodo, kad artimoje ateityje didesnių projektų neatsiras, nes Kuršių nerijos nacionaliniame parke – daugybė apribojimų.

Nidoje  perkami anksčiau statyti būstai, arčiau centro, pavyzdžiui, „Palvės namų“ projekte. Jei pirkėjus domina tik naujos statybos būstas, jie renkasi „Kopų vėtrungę“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.