„Prezidentiniame“ Vilniaus kvartale kuriasi turtingos įžymybės

Traukia Noragiškių gatvė

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Bružaitė

Jul 23, 2014, 2:18 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 7:08 PM

Noragiškių gatvėje ramu, nors už šio gyvenamųjų namų kvartalo yra itin judri Geležinio Vilko gatvė. Oficialiai kvartalas priklauso Visorių sodininkų bendrijai, tačiau ši vieta sodų toli gražu neprimena.

D.Grybauskaitė dabar jai priklausančiame kotedže negyvena. Greičiausiai į jį nesikraustys dar artimiausius penkerius metus.

Užtat sugrįžusi galės mėgautis garsiais kaimynais: aplink jos būstą įsikūrę nemažai politikų ir pramogų verslo atstovų, čia į nekilnojamąjį turtą dairosi ir žinomi pareigūnai.

Traukia Noragiškių gatvė

"Nors Visoriuose parduodame keletą nekilnojamojo turto objektų, prie pavadinimo interneto skelbimuose prirašome, kad tai Noragiškių gatvė.

Per šią gatvę patenkama į tolėliau esančias Visorių sodų gatves, todėl ji yra populiari ir gerai žinoma", - pasakojo nekilnojamojo turto bendrovės "Citus" brokerė Viktorija Čijunskytė.

Pasak specialistės, šis kvartalas labiausiai traukia šeimas, kurios nori gyventi ramioje aplinkoje, gamtos prieglobstyje, tačiau negali išsikraustyti toliau nuo centro dėl darbo ar kitų priežasčių.

Nors šalimais esanti Geležinio Vilko gatvė yra itin judri, virš jos yra nutiestas pėsčiųjų takas, kuris labai patogus šeimoms su mažais vaikais, nes kitoje gatvės pusėje yra daug Jeruzalės rajone įsikūrusių mokyklų ir darželių.

Į duris nepasibelsi

Visorių sodininkų bendrija jau seniai pavirtusi gyvenamųjų namų kvartalu, čia galima įsigyti kotedžų ar individualių namų. Kai kurie jų apjuosti vartais, kiti -- nedidele medine tvorele ar krūmais.

Prie prezidentei priklausančio būsto jokio apsaugos bokštelio nėra, tačiau į jos ar kaimyninių kotedžų duris taip paprastai nepasibelsi, nes įėjimo į juos iš lauko pusės paprasčiausiai nėra.

"Paprastai į tokius kotedžus patenkama pro garažą: iš pradžių į pirmą pastato aukštą, o iš jo galima įeiti į vidinį kiemelį, kurio praeinantys nemato, nes jis aptvertas aukšta tvora arba gyvatvore", - kalbėjo V.Čijunskytė.

Nekilnojamojo turto ekspertės teigimu, šiuo prestižiniu kvartalu dažniau domisi pasiturintys žmonės. Prieš pusmetį šioje gatvėje senesnės statybos kotedžas parduotas už 750 tūkst. litų.

Kainos čia tikrai aukštesnės nei kituose rajonuose: paprastai Visorių soduose įrengtas kotedžas kainuoja apie 940 tūkst., neįrengtas ar apsuptas ne tokios gražios aplinkos - apie 600 tūkst. litų.

Už tokią kainą galima įsigyti ne kotedžą, o visą 200 kvadratinių metrų namą su 7-15 arų sklypu. Tiesa, ne Visoriuose, o atokesniuose nuo sostinės centro rajonuose - Pilaitėje ar Tarandėje.

Pirkėjai - ne iš gatvės

Įdomu, ar besirenkantys būstą Visorių soduose pirkėjai žino, kad kaimynystėje stovi prezidentei priklausantis kotedžas, o šalia gyvena buvusi Seimo vadovė Irena Degutienė, televizijos laidų vedėjas Algis Ramanauskas-Greitai?

"Dauguma klientų suvokia, kad čia yra prestižinis kvartalas, kuriame gyvena žymūs žmonės. Tačiau garsenybių kaimynystė nėra svarbiausias veiksnys, padedantis apsispręsti", - teigė V.Čijunskytė.

Anot pašnekovės, solidžius būstus Visoriuose dažniausiai renkasi visuomenei žinomi asmenys. Kvartalą yra pamėgę politikai. Taip čia neseniai apsigyveno vienas gerai žinomas pareigūnas, jau neinantis savo pareigų, o šalimais išsyk atsikraustė jo pažįstami.

Nuomos kaina įspūdinga

Norinčius bent laikinai pagyventi prestižiniame kvartale nekilnojamojo turto ekspertė įspėjo: už šiuolaikiškai įrengto naujos statybos kotedžo nuomą čia reikėtų pakloti nuo 3 tūkst. iki 4 tūkst. litų per mėnesį. Pasirinkus paprastesnį, daugiau nei prieš dešimt metų pastatytą kotedžą be baldų, nuoma atsieitų 2--2,5 tūkst. litų.

Ieškantys išsinuomoti prabangų būstą turbūt sutiktų pakloti ir dvigubai didesnę sumą išgirdę, kad nuomojamas privatus šalies vadovės kotedžas prestižinėje Vilniaus vietoje.

Tačiau prezidentės spaudos tarnyba tikino, kad D.Grybauskaitei priklausantis būstas nėra nuomojamas ir jokių papildomų pajamų, be atlyginimo, prezidentė negauna.

Vis dėlto apsilankius Noragiškių gatvėje 13A ir stovint priešais prezidentės kotedžą sunku suvokti, kad jis negyvenamas: išorinis namo kiemas puikiai prižiūrėtas, žolė nupjauta, viduje atitrauktos užuolaidos.

Painiavos sukėlė vietos žmonės, paklausti, ar prezidentei priklausančiame kotedže kas nors gyvena. Kitoje gatvėje įsikūrusi moteris tvirtino, kad čia apsistoję du jaunuoliai. O patys D.Grybauskaitės kaimynai dievagojosi nieko nežinantys arba visai nesileido į kalbas.

Kokia suma gali būti įkainotas prezidentės kotedžas Noragiškių gatvėje? Ar jo nesirengiama parduoti? Į šiuos klausimus Prezidentūra atsakė tyla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.