Festivalių kūrėjai – mokykitės: belgai svečius įkurdino koriuose

Grupė Belgijos kompanijų sukūrė puikią alternatyvą vasaros muzikos festivalių lankytojams, nenorintiems nakvoti palapinėse ar brangesniuose viešbučiuose. Tai – patogūs ir smagūs miegamieji koriai, tiksliau – korio formos nakvynės vietos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 3, 2014, 2:55 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 1:49 PM

Panašūs koriai jau išbandomi šią vasarą Belgijoje vykstančiuose festivaliuose.

Mintis įrengti tokias nakvynės vietas nusižiūrėta iš gamtos. Kiekvieno tokio korio šešiakampėje angoje įrengta po kapsulę, kurioje yra viskas, ko reikia gamtoje vykstančių festivalių žiūrovų nakvynei.

Šie nakvynės prieglobsčiai koriuose susideda iš šešiakampių neperšlampamų skyrių. Jie pastatyti iš medžio ir metalo ir vienas su kitu gali būti sujungti keturiais aukštais. Į aukštesnius skyrius patenkama metaliniais laipteliais.

Kiekvienas skyrius yra užrakinamas. Viduje stovi po milžinišką lovą, ant kurios patogu ir sėdėti, sumontuota šviesa, taip pat įrengtos rozetės. Įėjimas į korį uždaromas brezentu su užtrauktuku.

Anot britų interneto dienraščio „Metro“, kadangi tokius korius reikia surinkti, o vėliau – išmontuoti, vietiniai, gyvenantys netoli festivalių vietų, turi galimybę laikinai įsidarbinti ir užsidirbti.

Korių idėją sukūrė ir įgyvendino dizaino kompanija „Achilles Design“, verslo konsultantai „One Small Step“ ir įmonės „Compaan“ bei „Labeur“.

Viena korio sumanytojų Barbara Vanthorre pasakojo, kad tokios kapsulės festivalių metu yra „jauki alternatyva perpildytiems ir per aukštai įkainotiems viešbučiams“.

„Pagrindinis mūsų tikslas buvo sukurti socialinį užimtumą ir galimybes įsidarbinti Belgijoje“, – teigė ji.

Prieš kelerius metus gimusi idėja įrengti nakvynės vietas festivaliuose ilgainiui virto verslu.

Kitas idėjos sumanytojas Ronas Hermansas sakė, kad tokie koriai yra puiki vieta atsipalaidavimui, bendravimui ir diskusijoms.

Parengė Giedrė Balčiūtė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.