Klaipėdietis architektas atspėjo, kaip privilioti įsimylėjėlius

Šiaurės rage Kuršių marių krantinėje veikianti kavinė, kaip ir tikėtasi, tapo mėgstamiausia klaipėdiečių susitikimų ir pasimatymų vieta – žmones vilioja nuo erdvios kavinės terasos atsiveriantys jūrinio miesto vaizdai, praplaukiantys laivai. O romantikai juokauja, kad pats brangiausias čia patiekiamas desertas – saulėlydis – nieko nekainuoja.

Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė

Sep 19, 2014, 10:44 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 11:26 AM

Kavinė įsikūrė pernai vasarą atidarytame keltų terminale. Laivą primenantis statinys – klaipėdiečio architekto Aurimo Baužio sumanymas. Iš pažiūros nedideliame pastate (plotas – 300 kvadratinių metrų) telpa keleivių laukimo salė, bilietų kasos ir kavinė. Per Kuršių marias besikeliantiems žmonėms nebereikia laukti keltų vėjyje ir šaltyje.

Tačiau į Šiaurės ragą traukia ne tik tie, kurie keliasi keltais. Kavinė „Meat Lovers Klaipeda“ čia nuolat privilioja žmonių. Ne tik tų, kurie nori skaniai ir gana nebrangiai pavalgyti. Svarbiausia – nuo terasos atsiveriantys Smiltynės, Danės upės, kruizinių laivų terminalo vaizdai.

Terasoje užkalbinta klaipėdietė Laima teigė čia su vyru dviračiais atminanti bent kelis kartus per savaitę. Dažniausiai vakarais susiruošia nuo terasos palydėti saulės. Moteris sakė, kad per pusmetį prifotografavo daugybę saulėlydžio nuotraukų – ir nė vienos nėra tokios pat.

Netikėtai atrasta romantiška vieta džiaugėsi iš Kuršių nerijos traukusi vokiečių šeima. Keldamiesi keltu iš Smiltynės jie užsuko čia numalšinti troškulio. Pirmame aukšte viskas atrodė tarsi normalioje stotyje, o pakilę į terasą jie prisėdo ilgam.

Vilnietis Egidijus šmaikštavo, kad nušovė du zuikius vienu metu – ir skaniai pavalgė, ir akis paganė po tikrą jūrinį miestą.

Baro komanda savo „Facebook“ puslapyje kviečia čia užsukti kasdien vis naujomis vilionėmis: „O, vasara! Sugrįžk! Jei ne – gyvenimas vis vien suteiks malonumų ant Kuršių marių kranto, uosto širdyje“, „Kai jau nieko nebesitiki, visada įvyksta kažkas tobulo“ arba „Neįmanomų dalykų nėra. Svarbiausia – išlaukti savo bangos“.

Visi kalbinti kavinės lankytojai apgailestavo tik dėl vieno – kad panašių kavinių, iš kurių atsivertų Kuršių marių ar Baltijos jūros vaizdai, labai mažai.

Klaipėdos uosto panorama galima grožėtis dvidešimtame aukšte esančiame restorane „Viva la Vita“. Dar viena kavinė ant jūros kranto įsikūrusi antrojoje Melnragėje, tačiau čia į jūrą tenka žvelgti pro plastiko uždangalą, saugantį nuo pajūryje nuolat siaučiančių ir smėlį nešančių vėjų.

Greitai Klaipėdoje atsiras dar viena patraukli vieta – bus atidarytas restoranas šįmet iš pagrindų rekonstruotame ir į senąją vietą Danės upėje sugrįžusiame burlaivyje „Meridianas“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.