17 kv.metrų ploto name patogiai ir pigiai gyventi gali du žmonės

Nuo miesto gyvenimo problemų ir jo šurmulio stengiasi pabėgti vis daugiau žmonių. Todėl architektai visame pasaulyje laužo galvą, kaip suprojektuoti optimalų būstą – nediduką ir susiliejantį su aplinka.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 5, 2014, 12:26 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 9:38 PM

Clara da Cruz Almeida iš Johanesburgo – viena tokių architekčių, kuriai pavyko sukurti originalų mažą būstą. Jį pavadino gyvenamąja dėžute („Indawo“ arba „lifepod“).

Nors būstas mažytis, architektė kartu su interjero ir dizaino kompanija „Dokter and Misses“ puikiai parinko atitinkamus baldus: miegamąją sofą, išlankstomąjį stalą ir uždarą drabužinę.

Ypač aukštos namuko lubos puikiai tinka įvairiems daiktams sandėliuoti – į viršų ir išilgai sienų, net ir lova yra įrengta aukščiau, antrame aukšte. Apačioje yra įrengta virtuvė.

Pastato šoninės sienos – iš permatomo stiklo, kuris praleidžia daug šviesos, tad būstas yra šviesus ir gerai vėdinamas.

Dėl surenkamų namo konstrukcijų ir efektyvaus erdvės panaudojimo, gyvenimas čia nekainuos brangiai. Architektė tikisi, kad jos suprojektuotą namą žmonės rinksis nuolatiniam gyvenimui ir negailės už jį mokėti maždaug  50–170 tūkst. litų.

Parengė Milda Sendžikaitė

Daugiau mažų namų – mūsų „Facebook“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.