Zarasų kino teatras ruošiamas Renesansui

Centrinėse miestų aikštėse nugriauti ir pastatyti naują objektą praktiškai neįmanoma – tokius darbus labai riboja paveldosauga besirūpinančios institucijos. Todėl verslininkai, sumanę rekonstruoti Zarasų kino teatrą ir čia įrengti viešbutį su SPA centru, turi taikytis prie situacijos ir galvoti, kaip suktis iš padėties. Nors pats pastatas – kino teatras – ne paveldosaugos objektas, tačiau stovi miesto istorinėje dalyje, todėl renovacijos darbai turi būti derinami su paveldosaugininkais.

Taip Zarasų kino teatras atrodo šiandien.<br>A.Navicko nuotr.
Taip Zarasų kino teatras atrodo šiandien.<br>A.Navicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Simona Viltrakytė

Jan 29, 2015, 4:24 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 4:38 PM

„Rekonstruoti kino teatrą Zarasuose paprasčiau, nei gauti leidimą naujam statiniui. Bet kokio miesto centras yra kultūros paveldas, nors ten stovi tik tarybiniai statiniai, kaip yra ir Zarasuose. Ten stovi vienas sveikas statinys – bažnyčia, kuri gali būti paveldo objektas, ir buvęs policijos pastatas, kuris greičiausiai taip ir sugrius, nes jis yra paveldo objektas“, – ironizuodamas kalbėjo „Vilimontos“ vadovas Vitas Skirbantas.

Projektavimo darbus įmonė „Vilimonta“ ketina baigti šiemet. Reikalams pajudėjus sparčiau, kino teatro pastate atsiras ne tik SPA centras, viešbutukas, bet ir konferencijų centras.

„Jei norima, kad viešbutis normaliai funkcionuotų, būtų padorus viešbutis, o ne perstatomas gyvenamasis namas, jame turi būti bent 24 kambariai, kad apsistoti tilptų visas turistų autobusas. Savaime tiek žmonių turi įsitekti ir konferencijų centre. O SPA centre turi būti ir kelios pirtelės, ir baseinas, ir dar šis tas“, – pasakojo V.Skirbantas.

Beje, Zarasų rajono savivaldybė buvusiame kino teatre siūlė įrengti 25 metrų ilgio baseiną, kad jame būtų galima rengti sporto varžybas. Tačiau pašnekovas sakė, jog vargu ar bus atsižvelgta į tokias idėjas. Argumentai paprasti – viskas remiasi į pinigus. Pirmiausia, norint įrengti tokio ilgio baseiną, tektų griauti galinę statinio sieną.

„Penkiais metrais prailgintas penkių metrų pločio baseinas – tai papildomi 25 kubiniai metrai vandens, kuriuos reikės šildyti, valyti, o savivaldybė negali remti privačių objektų. 25 metrų ilgio baseino reikia sportuojančiam jaunimui. Kiek tokio dydžio mieste kaip Zarasai atsiras norinčių mokytis plaukti? Be to, varžybos rengiamos 50 metrų ilgio baseine, todėl penkiais metrais ilgesnis baseinas – ne išeitis. O vaikus mokyti plaukti galima ir 20 metrų ilgio baseine“, – kalbėjo „Vilimontos“ vadovas.

Kadangi viešbutis negali būti įkurtas virš baseino, kad chlorkalkės negaruotų į kambarius, jis bus įrengtas viešbučio šone. Ten, kur dabartinė kino salė, per visus aukštus bus SPA. Anot V.Skirbanto, pastato viduje – gana didelė erdvė, kad tilptų visos numatytos erdvės.

Be to, anot pašnekovo, pastato būklė nėra itin prasta, jis pakankamai tvirtas. Statinio aukštis nesikeis, tik vietoj dabar esančių dviejų aukštų ir palėpės atsiras trys aukštai. Iš esmės senasis pastatas bus apgaubtas nauju.

Buvęs kino teatras stovi 27,5 aro sklype, iš jų užstatyta bus 10 arų. V.Skirbantas žadėjo, kad viešosios erdvės bus sutvarkytos, o vietos automobiliams pastatyti nepristigs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.