„Open House Vilnius“ grįžta: duris atvers 70 pastatų

Atviros architektūros savaitgalis „Open House Vilnius“ grįžta. Balandžio 27–28 dienomis organizatoriai Vilniuje kviečia pasinerti į penktąją architektūrinę šventę.

„Open House Vilnius“ metu bus galima aplankyti ir viešbutį „Marriott“, kurį suprojektavo architektas Gintautas Natkevičius su kolegomis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
„Open House Vilnius“ metu bus galima aplankyti ir viešbutį „Marriott“, kurį suprojektavo architektas Gintautas Natkevičius su kolegomis.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 8, 2019, 11:50 AM, atnaujinta Mar 8, 2019, 11:52 AM

Šių metų renginio tema – mąstymą keičianti architektūra. Tai – tokia architektūra, kurios atsiradimas mieste keičia ne tik miesto veidą, bet ir įkvepia keistis kitus, esančius aplink save – pastatus, erdves ar žmones. Tai architektūra, kuri yra daugiau nei pastatas ar fizinė erdvė – ji katalizuoja naujus procesus, išjudina inertišką miesto gyvenimą ir nusistovėjusius žmonių įpročius, prikelia naujam gyvenimui pamirštas vietas ar pažymi didesnių ateities vizijų pradžią.

„Open House Vilnius“ savaitgalio metu organizatoriai pristatys ir kvies tyrinėti pastatus, interjerus, viešąsias erdves ir kompleksus, per pastaruosius dešimtmečius ryškiausiai keitusius ir šiandien keičiančius miestą ir mūsų mąstymą.

Kaip ir kasmet, smalsuolių lauks populiariausi festivalio pastatai, tokie kaip LR Vyriausybės rūmai, Kultūros paveldo centras, Literatūrinis Aleksandro Puškino muziejus, kūrybinių industrijų centras „Pakrantė“, verslo centrai „k29“, „Quadrum“, „Green Hall 2“, miesto naujokai – viešbutis „Courtyard by Marriott“, Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos bendrabutis „Internamas“, ir kiti.

Viso duris atvers – 70 pastatų.

Ekskursijų pastatuose laikai, tiksli savaitgalio programa bus skelbiama balandžio mėn. Balandį prasidės ir registracija į 12-a pastatų, į kuriuos patekti galima tik išanksto užsiregistravus, į 58 pastatus registruotis nereikės. Renginys yra nemokamas ir atviras visiems.

Įvairius kokybiškos architektūros objektus kartą per metus galima aplankyti daugiau nei 40–yje didžiųjų pasaulio miestų, tokių kaip Barselona, Helsinkis, Roma, Niujorkas.

„Open House Vilnius“ organizatorius – viešoji įstaiga „Architektūros fondas“, kurios strateginis partneris Lietuvos kultūros taryba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.