Kaip keisti Šv. Jokūbo ligoninės teritoriją, siūlo 12 architektų kompanijų

Lietuvos architektų sąjungoje atidaryta buvusios Šv. Jokūbo ligoninės teritorijos vystymo architektūrinio konkurso darbų ekspozicija. Iš viso sulaukta 12 projektinių pasiūlymų.

Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-10-02 16:55, atnaujinta 2019-10-03 16:38

Konkursas pirmą kartą buvo paskelbtas 2018 m. gruodžio mėnesį, tačiau vėliau dėl priimto naujo akto, kuriuo nustatytos naujos vertingosios Vilniaus Šv. Apaštalų Jokūbo ir Pilypo bažnyčios, dominikonų vienuolyno ansamblio ir Šv. Jokūbo ligoninės statinių komplekso savybės, taip pat sulaukus visuomenės ir specialistų pastabų, konkursas sustabdytas.

Kultūros paveldo specialistams ir projektą vystančios bendrovės vadovams sutarus dėl svarbiausių Šv. Jokūbo ligoninės komplekso vertingųjų savybių apsaugos principų, Lietuvos architektų sąjunga atnaujino atviro tarptautinio architektūrinio konkurso sąlygas 2019 m. liepos mėn.

Konkurso dalyvių buvo prašoma išnagrinėti sklypo užstatymo galimybes, suprojektuoti geriausią sprendimą, tinkantį projektuojamame sklype.

Ekspozicija veiks iki spalio 16 d. darbo dienomis nuo 9 iki 17 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.