Ant Ventos kranto ties garsiuoju jos kriokliu esantis „Bangert’s“ restoranas buvo atidarytas maždaug prieš penkerius metus. Vos kelios dešimtys metrų jį skiria nuo istorinio pastato, kuriame įsikūręs Kuldigos kraštotyros muziejus.
„Muziejus buvo pirmasis Kuldigoje, atnaujintas pagal naująją metodiką – jame vyko mokomasis tokios restauracijos procesas. Tik vėliau jis buvo panaudotas atnaujinant „Bangert’s“.
Dabartinio restorano pastatas priklausė muziejui, jis ilgai stovėjo apleistas. Maždaug prieš penkiolika metų miesto taryba nutarė, kad laikas jį būtų parduoti investuotojams. Mūsų Kultūros skyrius, žinoma, protestavo, kad jis atitektų privatiems asmenims. Kaipgi kitaip?“ – nusišypsojo Tereza. Ir suskubo pridurti: „Rezultatas mums patinka. Jis nepriekaištingai restauruotas.“
Buvęs Kuldigos miesto architektas Edgaras Zalanas ir jo biuras sukūrė šio pastato restauravimo koncepciją. Jis juk atnaujintas, o atrodo taip, tarsi nebūtų paliestas meistrų, – tai specialus seno pastato įvaizdį kuriantis stilius.
Štai todėl „Bangert’s“ yra kitoks. Pavadintas kapitono Bangerto vardu – jis, anot legendos, atgabeno iš Paryžiaus namą į šią vietą Kuldigoje kaip vestuvių dovaną savo sužadėtinei.
Dabartinis restorano pastatas – tai Bangerto vilos kopija. Kuriant interjerą pasistengta išsaugoti jaukių namų pojūtį. Tai padaryta sustačius senovinius gobelenu aptrauktus baldus, palikus neryškias sienas, pasitelkus specifinį apšvietimą.
O kuo išskirtinė restorano virtuvė? Pasak T.Strautos, joje kone viskas gaminama iš produktų, kuriuos tiekia vietos ūkininkai ar žvejai, pavyzdžiui, tai daržovės, ežere sugautos žuvys, stručių mėsa – iš didžiausios Latvijoje stručių fermos, esančios netoli Kuldigos. Taigi strutienos kepsnys, kainuojantis 24 eurus, yra šio restorano meniu akcentas.
Kita vertus, geri produktai gali tapti nieko verti, jei virtuvėje nesidarbuoja geri meistrai. „Bangert’s“ turi savo virtuvės šefą – iš Kuldigos kilusį Aigarą Silį. Tai patyręs virėjas, kuris įgijo žinių ir dirbdamas, ir kaupdamas jas įvairiuose pasaulinio lygio seminaruose.
Dar viena išskirtinė šios vietos savybė – žiemą restorano patalpose vykta muzikiniai renginiai, gurmanų, someljė susibūrimai – čia sutelpa iki 100 svečių. Nuo rugsėjo iki gegužės restoranas dirba nuo 12 iki 21 valandos, savaitgalį – iki 22-os.