Naujo Lazdynų baseino statybos konkursas – anksčiausiai vasarą

Naujo Lazdynų baseino Vilniuje statybos konkursą anksčiausiai ketinama skelbti vasarą, BNS patvirtino miesto savivaldybė.

lrytas.lt montažas
lrytas.lt montažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2020, 9:26 AM

„Šiuo metu vyksta susitarimo derinimas su projektuotojais – bendrovėmis „Infes“, „Slangen+Koenis“, „Cloud Architektai“ ir „Sweco Lietuva“ dėl techninio projekto korektūros. Jį pasirašius, pagrindinio projektuotojų partnerio „Infes“ vertinimu, korektūra užtruks ne mažiau kaip 30 darbo dienų“, – BNS informavo savivaldybė.

Vasarį savivaldybė rengė konsultacijas su potencialiais rangos konkurso dalyviais, kurie išreiškė pastabų dėl statinio techninio projekto, todėl jis dabar koreguojamas.

„Suderinus techninį projektą bus skelbiamas statybos darbų viešasis pirkimas. Preliminariai jis galėtų prasidėti vasaros pradžioje. Pirkimą planuojama vykdyti skelbiamų derybų būdu“, – informavo savivaldybė.

Sausio pabaigoje savivaldybė nutraukė 21,8 mln. eurų baseino statybų sutartį su bankrutuojančia bendrove „Active Construction Management“ (buvusia „Irdaiva“). Tuomet skaičiuota, kad rangovė atliko apie 40 proc. visų sutartyje numatytų darbų

Darbai įstrigo jų neperėmus ir kitiems keturiems jungtinės veiklos partneriams – „Axis Power“, „Mitnija“, „HSC Baltic“ ir „Montuotojas“.

Bendrovės šiuo metu savivaldybės sprendimus apskundė teismui. Kaip BNS informavo Vilniaus apygardos teismas, bylos nagrinėjimas dar nepradėtas, nes šalys teikia atsiliepimus į ieškinį.

Teisme bendrovės siekia, kad savivaldybės sprendimai nutraukti sutartį ir įtraukti įmones į nepatikimų tiekėjų sąrašą būtų pripažinti neteisėtais ir konstatuota, jog sutartis pasibaigė dėl savivaldybės kaltės.

Savivaldybė pripažįsta, kad baseinų statybų pabaiga gali nusikelti iki 2022-ųjų. Balandį savivaldybė pasirašė daugiau nei 1,01 mln. eurų vertės sutartį su bendrove „Gatvių statyba“ dėl baseino aplinkos sutvarkymo darbų. Pagal ją prie baseino planuojama įrengti apie 1,1 km ilgio dviračių takų, iškilią perėją, apie 1,9 km šaligatvių, apie 2,9 km gatvės apšvietimo tinklų, apie 2,1 km telekomunikacijų tinklų, apie 70 m lietaus nuotekų tinklų ir atlikti kitus darbus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.