Buvęs fontanas prie Seimo bus kiek atnaujintas

Seimui šiemet ketina iš miesto perimti prie jo esantį neveikiantį fontaną, bet Vilniaus valdžia dar žada iki rugpjūčio pabaigos jį kiek atnaujinti. Darbus atliks savivaldybės įmonė „Grinda“.

Seimo fontaną savivaldybė dar šiek tiek aptvarkys.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Seimo fontaną savivaldybė dar šiek tiek aptvarkys.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 2, 2020, 2:24 PM

„Aplink tą fontaną, kur pabyrėjo keletas plytelių, ir patį piramidės tentą miestas atnaujins. Pakeisime į naują, nes jis nusilupęs. Artimiausiu metu, per kelias savaites tai padarysime“, – teigė Vilniaus vicemeras Vytautas Mitalas.

Savivaldybės Infrastruktūros skyriaus patarėjas Arūnas Visockas sakė, jog apatinė neveikiančio fontano terasa bus užpilta akmenukais tam, kad neaugtų žolė. Vandens rezervuaras, kuriame pasodinta žalia veja, nebus liečiamas.

Pasak A. Visocko, tiksli darbų sąmata paaiškės, kai jie bus atlikti.

1987-aisiais skulptoriaus Gedimino Karaliaus ir architekto Algimanto Nasvyčio suprojektuotas piramidės formos fontanas Nepriklausomybės aikštėje neveikia jau daugiau nei dešimtmetį, nuo to laiko savivaldybė ir Seimas nesutarė dėl statinio likimo.

2013-aisiais, ruošiantis Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungos Tarybai, fontanas išardytas. Pradžioje čia buvo gėlynas, vėliau jis uždengtas skydais su istoriniu Europos žemėlapiu.

Anksčiau svarstytos įvairios idėjos, tarp jų – vietoje fontano įrengti informacijos centrą, kavinę ar visiškai jį panaikinti.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.