Kaip keisis visų pamėgtas Palangos kino teatras: kviečia vertinti

Praėjusiais metais paskelbto Palangos kino teatro rekonstrukcijos architektūrinio projekto konkurso laimėtojai pristato parengtus projektinius pasiūlymus. Jau galima pamatyti, kaip keisis šis kurorto kultūrinis objektas.

Praėjusiais metais paskelbto Palangos kino teatro rekonstrukcijos architektūrinio projekto konkurso laimėtojai pristato parengtus projektinius pasiūlymus.<br>Vizual.
Praėjusiais metais paskelbto Palangos kino teatro rekonstrukcijos architektūrinio projekto konkurso laimėtojai pristato parengtus projektinius pasiūlymus.<br>Vizual.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Kesminė, VE, virginija@ve.lt

Apr 8, 2022, 1:15 PM

Pernai surengtame kino teatro „Naglis“ pritaikymo regioninės filmotekos reikmėms konkurse pirmąją vietą užėmė daug vertinimo komisijos pagyrų sulaukęs projektas „Atgal į ateitį“, kurį pateikė MB „Altitudės“ ir MB „Urbanistinė architektūra“.

Buvo įvertinti ne tik originalūs nauji pasiūlymai, bet ir tai, kad sprendimais siekiama išsaugoti kino teatro pastato autentiškumą.

Remiantis ikonografine medžiaga bus restauruojami fasadai, pirminis langų skaidymas, centrinis įėjimas su natūralaus medžio durimis, stendai su afišomis, vertingi interjero elementai, Jono Jukonio grafito technika atliktas pano.

Šią savaitę paskelbti parengti projektiniai pasiūlymai bei vizualizacijos, kaip po rekonstrukcijos atrodys į ateitį nukeliausiantis Palangos kurhauzo kaimynas „Naglis“.

Planuojama, kad, be rekonstruojamo kino teatro pastato, sklype Vytauto g. 82 dar atsiras terasa, kiemo aikštelės, lauko ekranas, suolai, dviračių stovai, šiukšliadėžės.

Bus nugriauta dabar esanti katilinė, vietoje kurios atsiras nedidelė kino salė ir rezidencijos.

Nurodoma, kad bus išskiriami trys pagrindiniai pastato tūriai. Bus išsaugomi ir atkuriami fasado dekoro elementai – karnizai, langų apvadai ir kt. Fasaduose bus atkuriami šiuo metu užmūryti langai, projektuojamos natūralaus medžio durys, stendai afišoms, neoninis pavadinimas.

Esama kino salė bus apsukama 180 laipsnių kampu. Tai leis po salės tūriu sukurti kokybišką, šviesią visuomeninę erdvę ir ją atverti į gamtą – Rąžės upės vingį ir prie jo augantį pušyną.

Pirmame aukšte projektuojamas vestibiulis, edukacijų ir ekspozicijų erdvė, didžioji ir mažoji kino salės, kavinė. Antrame pastato aukšte projektuojamas audiovizualinių menų kultūros centras, administracinės patalpos, rezidencijų korpusas, galerija ir didžiosios salės projektorinė. Požeminiame aukšte – sanitariniai mazgai, techninės patalpos, rekvizito sandėliavimo patalpos.

Numatoma išsaugoti visus sklype esančius brandžius medžius – klevus, pušis, eglę, bus kertamas vienas šeivamedis.

Susipažinti su projektiniais pasiūlymais: galima iki 2022-04-20 (imtinai) Palangos miesto savivaldybės interneto svetainėje www.palanga.lt arba adresu Bažnyčių g. 6-1, 91246, Klaipėdoje, darbo dienomis 9-17 val. iš anksto susitarus tel. +370 617 06767.

Motyvuotas pastabas ir pasiūlymus dėl projektinių pasiūlymų galima teikti iki balandžio 21 d. (imtinai) elektroniniu paštu info@altitudes.lt arba raštu adresu MB „Altitudės“, Bažnyčių g. 6-1, 91246, Klaipėda.

Viešas susirinkimas vyks balandžio 25 d. 15 val. Palangos kurhauzo teatro salėje (Grafų Tiškevičių al. 1, Palanga). Prieš daugiau nei 60 metų statytas ir iki šiol be kapitalinio remonto funkcionavęs Palangos kino teatras „Naglis“ iki 2024-ųjų pabaigos turėtų gerokai praplėsti savo funkcijas bei tapti Vakarų Lietuvos regiono kino ir medijų traukos, sklaidos ir edukacijos centru.

Rekonstruotame kultūros objekte siūlomas platus paslaugų spektras atitiks skirtingų tikslinių grupių poreikius. Pagrindinės numatytos regioninės filmotekos funkcijos: profesionalaus kino rodymo vieta, kino kultūros ir audiovizualinių menų sklaidos filmoteka, kino edukacijos ir kompetencijų centras, multifunkcinė ir tarpsritinė kultūrinė erdvė. Regioninė filmoteka „Naglis“ bus „Nacionalinės filmotekos“ dalis, bandomasis jos projektas.

Regioninės filmotekos, į kurią transformuojamas kino teatras „Naglis“ Palangoje, infrastruktūros sukūrimo veiksmai inicijuoti 2018 m. Siekiama, kad regioninė filmoteka spręstų kultūros paslaugų prieinamumo problemą Vakarų Lietuvoje, modernizuojant esamus kultūros objektus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.