Parke apsvaigę kauniečiai vartosi, šoka, gąsdina praeivius: seniūnas laukia nepatenkintųjų skundų

Nuo narkotinių medžiagų apsvaigę žmonės gąsdina Neries krantinės parko lankytojus – tokius faktus paviešino viena vilijampolietė. Šio gyvenamojo rajono seniūnas, praeityje buvęs pareigūnu, atskleidė ir daugiau Vilijampolės piktžaizdžių.

Vilijampolės seniūnas V.A.Stundžia tikino, kad daugiausia problemų kelia ne narkotikų vartotojai, o girtuokliai.
Vilijampolės seniūnas V.A.Stundžia tikino, kad daugiausia problemų kelia ne narkotikų vartotojai, o girtuokliai.
Nuo narkotinių medžiagų apsvaigę žmonės gąsdina Neries krantinės parko lankytojus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Nuo narkotinių medžiagų apsvaigę žmonės gąsdina Neries krantinės parko lankytojus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Nuo narkotinių medžiagų apsvaigę žmonės gąsdina Neries krantinės parko lankytojus.<br>Stop kadras.
Nuo narkotinių medžiagų apsvaigę žmonės gąsdina Neries krantinės parko lankytojus.<br>Stop kadras.
Vilijampolės seniūnas V.A.Stundžia tikino, kad daugiausia problemų kelia ne narkotikų vartotojai, o girtuokliai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Vilijampolės seniūnas V.A.Stundžia tikino, kad daugiausia problemų kelia ne narkotikų vartotojai, o girtuokliai.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Nov 24, 2023, 3:23 PM, atnaujinta Nov 24, 2023, 4:02 PM

Vilijampolės gyventoja socialiniuose tinkluose pasidalino įžvalgomis, kad prie Neries krantinėje esančio stadiono pastatyti biotualetai tapo patrauklia vieta asmenims, priklausomiems nuo narkotinių medžiagų. Šalia stadiono yra ir vilijampoliečių pamėgtas parkas.

Kaunietė tvirtino, kad apsvaigę asmenys vartosi pievoje, šoka, gąsdina žmones, kurie su mažais vaikais vaikštinėja parke.

Gyventoja ironizavo, kad šiuos tualetus reikėtų nuversti arba pastatyti prie seniūnijos, ir klausė, kas tam galėtų paskolinti buldozerį.

Kiti kauniečiai tikino, kad tualetai yra reikalingi, tačiau atskleidė ir daugiau negerovių. Esą narkotikais žmonės svaiginasi ir Sąjungos aikštėje, o kadangi svaigalų „taškas“ veikia A.Kriščiukaičio gatvėje, palei ten gyvenančio policininko nosį, nemalonius vaizdus esą teks matyti ir ateityje.

Vilijampolės seniūnas Vygaudas Aloyzas Stundžia šias pareigas eina nuo 2019 metų pabaigos. Anksčiau V.A.Stundžia daug metų dirbo Kauno apskrities policijos Specialiųjų užduočių valdybos viršininku.

Ar buvęs pareigūnas turi receptų, kaip su vilijampoliečių paviešintomis negerovėmis būtų galima susidoroti?

– Ar jums teko skaityti kauniečių įžvalgas apie Vilijampolėje siautėjančius narkomanus? – „Laikinoji sostinė“ paklausė V.A.Stundžios.

– Taip, šias įžvalgas skaičiau. Prieš kelerius metus atnaujinus Nemuno krantinėje esantį Kauno „Žalgirio“ futbolo akademijos stadioną, o neseniai ir greta esantį Neries krantinės parką, jo gale prie stadiono ir buvo pastatyti keli kilnojamieji tualetai.

Tai patogu, nes parke lankosi daug žmonių, čia nutiestas ir dviračių takas, kuriuo aktyviai važinėja dviratininkai.

Mūsų seniūnijos atstovai du kartus per savaitę apžiūri šią teritoriją, prižiūri želdynus, šiukšlių dėžes. Nė karto neteko matyti, kad prie šių tualetų vyktų kas nors panašaus, jokių besivoliojančių ar apsvaigusių žmonių nematėme.

Taip pat ir patys gyventojai seniūnijai nėra pranešę apie kokius nors pavojingus asmenis ar netvarką. Jei pranešimų gautume, juos tikrintume, susisiektume su policijos pareigūnais. Tai turėtų daryti ir patys gyventojai.

– Kaip jūs vertinate gyventojų pasiūlymus, kad nuo narkotinių medžiagų priklausomų žmonių lankomus tualetus reikia atgabenti prie seniūnijos, nes tik tada problema bus pastebėta?

– Nemanau, kad tai padėtų spręsti problemas.

– O kaip dėl minimo „taško“ A.Kriščiukaičio gatvėje?

– Dėl to taip pat nesame gavę jokių gyventojų skundų ar pranešimų. Net jei ten ir gyvena pareigūnas, kai vyksta neteisėti veiksmai, apie juos reikia pranešti policijos komisariatui.

– Dar viena nejauki Vilijampolės vieta – Sąjungos aikštė, ypač ta jos dalis, kur stovėjo memorialas, skirtas komjaunimui atminti. Jis jau daug metų apleistas. Miesto atstovai vis kūrė planus, kaip šią teritoriją atnaujinti, bet niekas nesikeičia. O gal yra gerų naujienų?

– Toje aikštės dalyje, kur įrengti sporto treniruokliai, buriasi pasportuoti, pabendrauti norintys žmonės. Dienomis apleistoje memorialo teritorijoje apsvaigusių žmonių nematyti.

Žinau, kad miesto atstovai planuoja atnaujinti visą Neries krantinės gatvę. Gal tuomet permainos palies ir Sąjungos aikštę? Bet kada tai gali įvykti, kalbėti kol kas ankstoka.

– Gyventojai ne kartą skundėsi ir Vilijampolėje veikiančių naktinių parduotuvių-barų lankytojų elgesiu, kuris kitiems net kelia pavojų. Ar ši problema kaip nors sprendžiama?

– Dabar veikia tik vienas toks baras, esantis Varnių gatvėje. Prie jo kyla muštynių, prieš kurį laiką su šia vieta buvo siejamas ir nužudymas.

Žinome, kad iškvietimų dėl netinkamo baro lankytojų elgesio policijos pareigūnai gauna, mes taip pat esame prašę, kad šiai vietai būtų sustiprintas policijos dėmesys, pareigūnai čia patruliuoja dažniau.

Sudėtingiausia situacija yra kitoje vietoje. A.Stulginskio gatvėje, greta Kauno Suzuki progimnazijos, kurioje yra ir seniūnija, veikia prekybos centras, netoli – dar viena parduotuvė. Jose pigesnio alkoholio nusipirkę žmonės išsinešę jį į lauką susėda šalia parduotuvės ir geria.

Susitvarkyti su tokiais asmeninis sudėtinga. Pareigūnai atvyksta, faktus fiksuoja, rašo protokolus, skiria baudas, bet kai išvyksta, po pusvalandžio viskas kartojasi.

Sunku net sugalvoti, ką daryti. Beje, girtauja patys vietiniai gyventojai.

– O kokių gerų permainų Vilijampolėje esama?

– Naujausi gyventojams palankus pokyčiai – atnaujinta Linkuvos gatvės atkarpa iki sankryžos su Panerių gatve. Nutiesti ir nauji šaligatviai, dviračių takai, įvažos į daugiabučių kiemus.

Baigiami Tilžės gatvės atnaujinimo darbai.

Vėjo gatvės gyventojai nuolat prašo ją išasfaltuoti. Dabar ši gatvė žvyruota, kai reikia, savivaldybės prašome, kad būtų greideriuojama.

Žinau, kad Miesto tvarkymo skyriuje yra parengtas šios gatvės kapitalinio atnaujinimo projektas. Planuojama, kad čia bus įrengta nuotekų sistema, šaligatviai, nauja asfalto danga. Tačiau kada darbai prasidės, taip pat sunku pasakyti, nes ši gatvė nėra viena prioritetinių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.