Pravėrus biuro Senamiestyje duris pasitinka bokso ringas

Tokią virtuvę mielai įsirengtų gerą skonį turintys būsto šeimininkai, o svetainė tiktų kūrybiškam darboholikui. Į erdvų biurą sostinės širdyje persikėlusios bendrovės vadovai nebegirdi pavaldinių niurzgėjimo.

Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Jarmalis

Mar 5, 2014, 6:52 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 4:38 PM

Iki šiol „Idea Group“ darbuotojai dažniausiai skųsdavosi darbo sąlygomis – jie buvo įsikūrę stikliniame dangoraižyje, kur ne visi langai atsidaro, dulkėta ir trūksta oro.

„Darbuotojų apklausas darome jau ketverius metus. Dauguma buvo nepatenkinti biuru. Privalėjome tai pakeisti.

O pernai apklausa padaryta jau po to, kai persikėlėme į naujas patalpas. Skundo – nė vieno. Tad visi galime susitelkti į darbus“, – sakė „Idea Group“ vadovė Lietuvai Ieva Vozbutaitė-Bieliauskė.

Galėjo būti ir kitaip, nes kai kurie darbuotojai iš pradžių nerimavo, kad teks dirbti atvirose erdvėse, prie kurių jie nebuvo pripratę.

Sukūrė neformalią erdvę

Pravėrus biuro duris Vokiečių gatvėje pasitinka bokso ringas.

„Idėjų ringas“ – taip savo projektą vadina interjerą sukūrusi Rūta Jankūnienė. O palubėje pakabinta bokso kriaušė tikra. Ir kartkartėmis čia darbuotojai išlieja savo energiją.

„Gavau užduotį sukurti biurą, kuriame dominuotų atviros erdvės. Kita vertus, kompaniją sudaro keturi padaliniai, kurie iš dalies būtų atskirti.

Tai kūrybingi žmonės, kuriems reikia erdvių neformaliai atsipūsti, pabendrauti tarpusavyje, pasidalyti idėjomis“, – pasakojo R.Jankūnienė.

Čia sukurta neformali kūrybinė erdvė, kiek primenanti romantišką svetainę, o poilsio erdvė su virtuve tokios, kad skrupulingai kiekvieną kvadratinį metrą skaičiuojantys biurų planuotojai nusigraužtų nagus.

Erdvi ir funkcionali virtuvė tampa kone įprastu šiuolaikiško biuro atributu.

Orkaitė, viryklė, kriauklė, ryškiai raudonas šaldytuvas – jauskis kaip namie.

Gali keisti darbo vietą

Tačiau I.Vozbutaitė-Bieliauskė teigė, kad neturėjo tikslo sukurti biurą, jaukumu prilygstantį namams.

„Norėjome, kad būtų įvairių galimybių, įvairių kampelių, o žmonės galėtų dirbti taip, kaip jiems norisi ir patinka. Galbūt vienu metu jie sėdi savo darbo vietoje prie stalo šalia kolegų, o kitą akimirką jiems reikia susikaupti vienumoje ar tiesiog pakeisti aplinką – atsipalaiduoti, ištiesti kojas.

Šiame biure yra daug galimybių. O ypač šiais laikais, kai darbo vieta tokia mobili – pasiimi telefoną ir nešiojamąjį kompiuterį ir gali dirbti sėdėdamas virtuvėje ar ant sofos“, – paaiškino pašnekovė.

„Idea Group“ senamiestyje išsirinko patalpas, kuriose iki tol jau buvo įrengtas biuras įprastu stiliumi – kabinetai su stiklinėmis pertvaromis.

Pasiūlė tris variantus

Interjero kūrėja R.Jankūnienė užsakovams pasiūlė rinktis iš trijų koncepcijų. „Idea Group“ darbuotojus labiausiai sužavėjo „Idėjų ringas“.

Tad administratorės stalas šiek tiek primena bokso ringo kampus, kampe kabo tikra masyvi bokso kriaušė, o ant sienų iškabintos legendinio boksininko Muhammado Ali nuotraukos.

„Šis herojus man pasirodė dar nenuvalkiotas, be to, jis turi savitą filosofiją, ir tai tinka prie biuro temos“, – paaiškino R.Jankūnienė.

Nespalvotos nuotraukos ant sienų, keletas senų instrumentų, odinės, tarsi aptrintos sofos bei kilimas ir senas telefono aparatas suteikia biurui senovinio kvapo.

Kita vertus, interjero kūrėja drąsiai atidengė lubų plokštes, po kuriomis matyti išvedžiotos komunikacijos, įrengė šiuolaikiškas lentynas.

„Iš pradžių kompanijos darbuotojai abejojo, ar jiems patiks dirbti atviroje erdvėje. Be to, dalis darbo vietų išdėliota taip, kad darbuotojai dirba žiūrėdami į sieną su langais, tačiau bet kada gali pakilti iš savo vietos ir įsitaisyti ant patogios sofos.

Bendrose erdvėse susiduriantys žmonės iš skirtingų padalinių dalijasi idėjomis ir bendradarbiauja – tai daug smagiau nei eiti tiesiog pas kolegą į kitą kabinetą“, – paaiškino R.Jankūnienė.

Ji pripažino, kad kiekvienai įmonei toks interjeras galbūt netiktų. Pavyzdžiui, sunkiau tai įsivaizduoti banke ar medicinos laboratorijoje. Tačiau kūrybiškam kolektyvui reikia netradicinių, įkvepiančių erdvių.

I.Vozbutaitė-Bieliauskė patvirtino, kad šiose kūrybinėse ir laisvalaikio erdvėse žmonės iš tiesų dažnai įsikuria ir dirba.

Įkvepiantis interjeras? Spausk "Patinka" ir pasidalink su draugais mūsų "Facebook" paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.