Pilkas kišeninis butas „chruščiovkoje“ virto padoriais namais

Senų namų, bet gražios gamtos rajone  Žemuosiuose Paneriuose mažo buto šeimininkė nusprendė, kad laikas mest lauk seną sekciją, fotelius ir pradėti naują gyvenimą šviesiuose namuose.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 20, 2014, 9:54 AM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:08 PM

O interjero dizainerė vos užėjusi į šį butą, patikėjo, kad 35 kvadratinius metrus galima paversti šiuolaikiškais ir  patogiais namais.

„Manau, kuriant interjerą svarbu, kada namas buvo pastatytas ir kokioje aplinkoje jis yra dabar. Nereikia bėgti nuo istorijos ir jos neigti. Todėl pasiūliau klientei jos bute sukurti lengvą septintojo dešimtmečio interpretaciją. Kadangi ši idėja jai patiko, mudvi lengvai radome bendrą kalbą“, - prisiminė Ainė Bunikytė.

Vilnietė turėjo tris pageidavimus: nors ir labai mažai vietos, ji svajojo apie vonią, o ne dušo kabiną, taip pat namuose norėjo minkštų šiltų grindų ir žalios spalvos.

O Ainės užduotis buvo viename kambaryje sutalpinti svetainės, miegamojo ir darbo kambario funkcijas.

Kadangi architektei šis rajonas atrodo pilnas pramonės, ji norėjo, kad tai kažkiek atsispindėtų ir interjere. Todėl atsirado pastatomas šviestuvas ir šviečiančios lentynos, savo forma primenantys trisparnį lėktuvo sraigtą.

Spalvingas interjero plokštumas Ainė sustygavo tamsiais kontūrais. Kone visi baldai (A.Bunikytės suprojektuoti)  ir interjero detalės atlieka kelias funkcijas. Pavyzdžiui, spintoje tilpo staliukas su lentyna, vonioje – už veidrodžio paslėptos lentynos, sofa-lova yra su dėže daiktams susidėti, ant apšiltintos sienos kabantis šviestuvas tarnauja ir kaip lentyna.

Žodžiu, jaunai kūrėjai per nepilnus penkis mėnesius pavyko klientei sukurti naujus namus ir todėl – ji tikisi – šviesesnį gyvenimą.

„Man taip patiko ten dirbti, kad kai viskas baigėsi, dar ilgai liūdėjau, jog nebereiks kone kasdien į Žemuosius Panerius važineti“, - prisipažino A.Bunikytė.

Daugiau interjerų - mūsų "Facebook" paskyroje!  

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?