Stilingame 18 kvadratinių metrų vilniečių bute tilpo net biuras

Miegamasis, valgomojo zona, virtuvė, dušas ir dar biuras – būtų nuostabu, kad visa tai sutilptų 18 kvadratinių metrų būste. Štai tokius pageidavimus iš užsakovų porelės išgirdo architektų studijos 2XJ narys Jokūbas Jurgelis. Ir ką jis į tai? Jam patiko ir jis nutarė surizikuoti.

Daugiau nuotraukų (1)

Inga Junčienė

Jul 1, 2014, 5:35 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 8:07 AM

„Taigi iššūkis! Tokiame mažame plote dar neteko dirbti“, - savo sprendimą paaiškino 28 metų architektas. Be to jam patiko ir užsakovai – tai, pasak Jokūbo, jauni, išsilavinusios Lietuvos kartos atstovai. Kurie yra savo srities profesionalai ir norėjo, kad jų namus kurtų irgi profesionalai.

Studiją 2XJ jie susirado ne per draugus ir  ne pusbrolis rekomendavo, tiesiog elektroninėje platformoje ieškojo įdomių realizuotų architektų darbų. Taip juos ir aptiko, susitiko su Jokūbu ir interjero dizainere Jurga Marcinauskaite.

Kišeninio buto rekonstrukcija užtruko pakankamai ilgai – beveik metus. Mat kai toks plotas, mažiausias brokas tiesiog bado akis, tad statybininkams teko itin kruopščiai dirbti.

Šio buto dizaino išskirtinumas? „Balta spalva, - sako Jokūbas. - Bet ne šiaip balta, o išmąstyta, išgalvota. Balta plius juoda plius du žmonės ir dar du jų katinai – gaunasi pakankamai spalvoti namai“.

Mažiuko buto interjero dalimi architektas vadina ir „baibokus“ - medines išdrožinėtas puošmenas. O vaizdas pro langą, kuris yra sulig visa siena, pasak Jokūbo, morališkai palengvina gyvenimą, nes smagu matyti daug ploto. 

Daugiau gražių interjerų - mūsų "Facebook" paskyroje! 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.