Klaipėdietė dizainerė turtingiems klientams padovanojo kambarį

Dabar tinkamas metas pradėti įrengti antrus namus. „Be streso per pusmetį galima įrengti patogų būstą vasaros atostogoms ar tingiems savaitgaliams“, – sako interjero dizainerė Eliza Šubert. Jis su savo studija „Empro interjerai“ kaip tik dabar tuo ir užsiima.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 21, 2014, 10:49 AM, atnaujinta Jan 20, 2018, 11:08 PM

Jau ne vieną 40–0 kv. metrų ploto butą Palangoje įrengusią Elizą džiugina, kad užsakovams antrame būste jau neužtenka tik lovos ir spintos. Jie nori jaukių namų su įdomiais interjero sprendimais.

Tačiau svarbiausia priežastis, dėl kurios jie kreipiasi į profesionalus – tai būsto suplanavimas. Žmonės supranta, kad teisingai ir patogiai sudėlioti namų erdves gali tik architektai.

„Ir dažniausiai jų pageidavimai būna tikras iššūkis mums. Kad ir pastarasis darbas – klientai panoro dviejų kambarių bute atrasti vietos trečiam“, – prisimena Eliza.

Vilniečių šeima, Palangoje įsigijusi naują butą, būtinai norėjo turėti atskirus miegamuosius – sau ir vaikams. Todėl virtuvę teko kelti į belangę patalpą. Ir tai dizainerė iš Klaipėdos darė jau ne pirmame būste.

„Bet miegamuosiuose liko daug natūralios dienos šviesos, o ir bendra svetainės zona neatrodo nuskriausta. Nes dalį erdvių pertvarų darėme su matiniu stiklu – kad jis praleistų šviesą, tačiau išsaugotų ten esančių žmonių privatumą“, – sprendimus paaiškina Eliza.

Kad įėjimas į virtuvės zoną nebūtų užgožtas ir kad virtuvė būtų matoma iš svetainės, dizainerė sugalvojo įėjimą į tėvų miegamąjį padaryti įstrižą – tiesiog nurėžė kampą.

Vaikų kambaryje tilpo dviaukštė lova ir nedidelis darbo stalas. Mažutė patalpa atrodo gerokai erdvesnė, nes joje yra didelis langas.

Į belangę nišą iškelta virtuvė irgi neatrodo nepatogi – vietos ten užtenka viskam, integruota visa būtina buitinė technika.

Akivaizdu, kad ši šeima norėjo jaukių namų, mat dizainerei dar pirmo susitikimo metu pasakė, kad nedideliame 55 kv. metrų bute jie rinksis tik kokybiškus baldus, geras grindis. Taip į jų poilsio būstą atkeliavo italų gamintojo „Calligaris“ baldai.

„Dažnai įrenginėdami antrą būstą užsakovai linkę rinktis geresnius baldus, nei turi savo namuose, mat paprastai jie gyvena didelio ploto būstuose, tad ir investicijos jiems įrengti būna didelės. O kai buto plotas mažas, jie gali sau leisti ir brangesnius pavienius daiktus. Jų perka nedaug, bet brangius“, – savo įžvalgomis dalijosi interjero dizainerė.  

Daugiau interjerų – mūsų „Facebook“!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.