Nugyventas butas prie seno turgaus suspindo už 80 tūkst. litų

Senas devynaukštis su juokinga žalia laiptine šalia vis dar žuvimi kvepiančio sostinės Kalvarijų turgaus. Ten esantį jau kone porą dešimtmečių remonto neregėjusį dviejų kambarių butą paveldėję vilnietis iškart visą šį nekilnojamąjį turtą, ir kilnojamąjį - taip pat patikėjo architektūros ir interjero studijai „Casablanca“.

49 kv. metrų butas sename blokiniame name per metus pasikeitė neatpažįstamai.<br>L.Garbačausko nuotr.
49 kv. metrų butas sename blokiniame name per metus pasikeitė neatpažįstamai.<br>L.Garbačausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 18, 2014, 12:20 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 9:59 PM

Su architektais Laura ir Eugenijumi Byčenkovais jis niekada nebuvo susidūręs, tačiau su drauge peržiūrėję jų darbus, suprato, kad galės pasitikėti šio dueto skoniu.

„Taip ir atsitiko. Atsivedęs  mus į apleistą butą užsakovas tepaprašė  įrengti jį moderniai ir viskas.  Daugiau reikalavimų nekėlė,  o kai Byčenkovai  pateikė pirmą eskizą, porai iškart viskas labai patiko. Kone viskas šiame 49 kvadratinių metrų ploto būste buvo išpildyta taip kaip tame pirmame brėžinyje. O taip pasitaiko itin retai“, - sakė Laura. Seno buto paversti nauju neįmanoma, tačiau sename galima sukurti naują kokybę, tam Byčenkovai pasitelkė baltą ir juodą spalvas.

„Vos užsukę į sovietmečiu statyto blokinio namo butą, kuriame, regis nuo įrengimo laikų niekas nedarė remonto, tarsi laiko mašina grįžome į praeitį. Tačiau gerai nuteikė pro langus atsiveriantis vaizdas į vadinamąją architektūrinę kalvą – dešiniojo Neries krano dangoraižius. Iš praėjusio laiko šiame bute norėjosi išsaugoti vienintelę detalę - šeštojo dešimtmečio supamąjį krėslą“, - pasakojo Laura.

Taip, nedarant sudėtingos rekonstrukcijos, tarp baltų, nepakeistų buto sienų nutūpė naujas vonios ir tualeto patalpų blokas, kuris  tapo tarsi buto ašimi. Iš išorės šis blokas buvo nudažytas juodai, o atvėrus jo duris, tiesiai priešais jas sienoje iškirstas langas (stiklas užklijuotas matine plėvele), dėl kurio nedidelėje patalpoje atsiranda natūrali šviesa.

Buto palangės išplatėjo ir virto patogiais stalais: virtuvėje pusryčių stalu, o svetainėje - darbo vieta. Visi baldai buvo pagaminti iš beržo faneros – Laurai ir Eugenijui teko gerokai pavargti kol rado meistrus, sutikusius dirbti su šia medžiaga.

Šviesą architektai suprojektavo neutralią, visi apšvietimo sprendimai dieną beveik nepastebimi: tai paslėptas apšvietimas, kuris paryškina viduryje kambario esantį juodą bloką ir koridorių kabantį veidrodį. Pagrindiniai šviestuvai kambariuose - po įtempiamomis lubomis paslėpti LED šviestuvai, kurie dienos metu beveik neišskiria iš lubų plokštumos.

Seno buto virsmas moderniu jaunai porai pritaikytu būstu užtruko kone metus, o   įrengimas su visais baldais bei technika šeimininkui  atsiėjo apie 80 tūkst. litų.

Daugiau įdomių interjerų ir sprendimų - mūsų "Facebook"!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.