Išvydę dizainerės sukurtą virtuvę vilniečiai nustebo: „Vau!“

Tiems, kurie galvoja, kad balta spalva yra labai nepraktiška ir primena kone ligoninės patalpas, derėtų pamatyti šiaurinėje Vilniaus dalyje Visoriuose įsikūrusios šeimos būstą. Kone 200 kv. metrų gyvenamojo namo interjeras, kurį sukūrė dizainerė Inga Osadčė, nė iš tolo neprimena šaltos ir sterilios patalpos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 29, 2014, 3:08 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 12:44 AM

Atvirkščiai, bendradarbiaudama su šeimininkais dizainerė įgyvendino jų norą – turėti šiltus ir jaukius klasikinio stiliaus namus, į kuriuos gera sugrįžti.

Į dizainerę I.Osadčę kreipėsi šeima, kuri tvirtai žinojo, ko nori, todėl darbas buvo daug lengvesnis. Trijų asmenų šeima dizainerės prašė sukurti klasikinio stiliaus interjerą už protingą kainą.

„Geri klientai visada žino, ko nori. Tokia ir buvo ši šeima. Viską man išdėstė aiškiai ir konkrečiai. Jie žinojo, kad jiems patinka būtent taip. Uždavinys buvo labai konkretus – klasika. Šviesūs namai, lengvumas, todėl galėjome dirbti labai kryptingai.

Kai žmonės kviečiasi interjero dizainerį ir žino, ko nori, visada dirbti yra daug lengviau“ – džiaugėsi I.Osadčė.

Dizainerė name įrengė tris kambarius, miegamąjį, didelę svetainę ir du vonios kambarius. Taip pat ir vieną kambarį vaikui, kuris stilistiškai derinasi prie viso namo. Tačiau bene įspūdingiausiai atrodo virtuvė ir vonios kambarys.

„Virtuvė virš trijų metrų aukščio – tikrai išskirtinė, tikrovėje atrodo labai karališkai. Kai įrengėme virtuvę ir ėmėme dėlioti daiktus, visų reakcija buvo vienoda: „Vau!“. Atrodo, įžengi į tą erdvę ir šypsena iš karto atsiranda, atrodė tikrai įspūdingai“, – tikino dizainerė.

Pasak I.Osadčė, vonios kambaryje įspūdį sustiprino šiuo metu ypač populiarios margo rašto plytelės, kuriomis dekoruotas vonios kambario veidrodis ir išklotos grindys. Dizainerė šias itališkas plyteles rado vienoje Vilniaus parduotuvėje.

Šeimininkai norėjo ir išskirtinių baldų. Visi baldai, pastatyti namuose, buvo pagaminti pagal užsakymą Lietuvoje.

„Kiekvienas kampelis savitas, nebuvo jokių smulkmenų, kurias pirktume, viską pagal užsakymus padarė lietuvių gamintojai iš Tauragės. Rodos, tik kėdes teko nusipirkti.

Kiekvienas karnizas, kiekviena lentyna – viskas padaryta taip, kaip norėjo šeimininkai“, – atskleidė I.Osadčė.

Tiesa, dizainerė pripažįsta, kad kartais sukurti klasikinį interjerą tampa iššūkiu.

„Dirbant su klasika, darbo visuomet yra daugiau: daug smulkmenų, kiekvieną kojytę reikia nupiešti, kiekvieną iškarpymą, apvadėlį. Šiuo atveju buvo ir turėklai prie laiptų. Daug niuansų, smulkmenų, kurias reikia parodyti.

Gal kitiems tai būtų labai didelis iššūkis, o aš darau savo darbą ir padarau“, – patikino dizainerė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.