Dizainerė iš Kauno sukūrė namus stiprių nervų žmonėms

Paprastai dauguma užsakovų pageidauja šviesių namų, todėl interjero dizainerė Kristina Grybaitė labai nustebo išgirdusi priešingą norą:  šeima iš Lietuvos provincijos svajojo apie tamsių sodrių spalvų namus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 4, 2015, 12:42 PM, atnaujinta Jan 17, 2018, 2:16 AM

„Tai neabejotinai įspūdingiausias praėjusiais metais mano sukurtas interjeras“, – prisipažino Kristina.

Todėl jai buvo ypač malonu, kai į svečius pasikvietę užsakovai prisipažino, kad naujame savo name nieko nekeistų, kad jauku ir gera jiems ten gyventi.

„Šis namas buvo kurtas remiantis Viduržemio jūros regiono interjerų stiliumi, – pasakojo dizainerė. – Tai visame pasaulyje labai populiarus stilius, o atskirų jo elementų galima atrasti kone kiekvienoje šalyje. Pavyzdžiui, jo nuotaiką kambaryje gali sukurti aliejumi tapyti darbai (dažnas namų akcentas Ispanijoje ir Toskanos regione), sienų tapyba“.

Lietuvių šeimos namuose gerai padirbėjo dailininkas Linas Atgalainis. Vos įžengus į namą, ant sienų išvysti senamiesčio fragmentus, kurie tarsi praplečia koridoriaus erdvę ir rodos, net užuodi espreso kavos kvapą bei girdi “ciao, bella, grazie“ – tai Lino nuopelnas, jo tapytos sienos viena didžiausių šio namo puošmenų.

O rojaus sodo paukščius – puošniuosius povus ant miegamojo sienų Kristina apskritai vadina geriausiu ir drąsiausiu interjero sprendimu.

„Bijojau, kad gali nepavykti, kad koks kaimynas ar šiaip kas nors sukritikuos piešinį ir šeimininkams bus nesmagu, tačiau kol kas visi tik giria šį kambarį“, – džiaugėsi dizainerė.

Miegamasis su karališko dydžio lova – išties išskirtinis kambarys. Šeimininkai Kristinai prisipažino kad jame fantastiškai išsimiega, nors jį įrenginėjant nepaisė jokių fengšui taisyklių.

Tamsūs, masyvūs baldai – tokie yra visame 240 kv. metrų ploto name. Jie sukuria paslapties ir jaukumo nuotaiką, o baldų drožinių ir puošybos detalės tarsi užpildo visas likusias interjero kerteles.

„Šiuose namuose yra visko labai daug ir viskas ryšku – taip, kaip daugumai lietuvių nepatinka, – sakė Kristina ir pridūrė, kad tikrai ne kiekvienas galėtų ten gyventi. – Tik stiprių nervų žmonės, stiprios asmenybės“.

Siekdama išskirtinumo, K.Grybaitė namui išrinko tamsaus bambuko grindis. Dėl taikomos išskirtinės gamybos technologijos, apdoroto pluošto bambuko grindys yra ypatingai kietos bei patvarios.

Tai natūrali vandeniui atspari medžiaga, kuri dėl drėgmės poveikio mažiau plečiasi ir traukiasi. Tiesa, vėliau užsakovai prisipažino, kad tamsios grindys – nepraktiškos. Bet tai yra vienintelis dalykas, kuris užkliuvo „Vila Toscana“ pavadinto namo šeimininkams.

Daugiau lietuvių sukurtų interjerų – mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.