Vilnietis planavo pakeisti tik virtuvę, o atnaujino visą namą

Interjero dizaineris Artūras Čižiūnas turi savo šūkį: „Tik veiksmas, kai keiti pasaulį, į jį įnešdamas dalelę savęs, padaro mus laimingus! Keiskime mus supantį pasaulį kartu, įgyvendindami savo svajones!“

Didžiausias vaidmuo namo atgimimo spektaklyje teko dekoravimui, o ne projektavimui.<br>L.Garbačausko nuotr.
Didžiausias vaidmuo namo atgimimo spektaklyje teko dekoravimui, o ne projektavimui.<br>L.Garbačausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-09 11:14, atnaujinta 2018-01-16 14:07

Kone dešimt metų kuriantis interjerus vilnietis laikosi pagarbos tradicijoms, svarbiausią dėmesį telkia erdvių funkciniam ir ergonominiam išplanavimui, jų dekoravimui.

„Paprastai mano kuriami interjerai yra ramūs ir jaukūs, tačiau kartais – gal net agresyvūs, itin modernūs, laužantys visuomenėje nusistovėjusius standartus, tačiau visada tenkinantys užsakovo poreikius“, – sakė A.Čižiūnas.

Pastarasis jo darbas – atnaujintas 95 kv. metrų namas Vilniuje. Jo šeimininkai į Artūrą kreipėsi prašydami jų būstą pakeisti palaipsniui, keliais etapais.

Viskas prasidėjo nuo virtuvės. Užsakovas tenorėjo čia pakeisti baldus ir sienų spalvas.

Tačiau kai šis pageidavimas buvo sėkmingai išpildytas, užsakovas suprato, kad viskas tuo negali baigtis: prie naujosios virtuvės savo stilistika nederėjo nei svetainė nei kiti kambariai.

Buvo nuspręsta atnaujinti ir juos – bet be didelių griovimo, ardymo darbų bei milžiniškų investicijų. „Namo stilistiką diktavo jau įrengtos erdvės, teko prisitaikyti prie jau esamų parketo, laiptų, durų, židinio, lubų, kuriuos užsakovas kategoriškai atsisakė keisti“, – prisiminė A.Čižiūnas.

Todėl didžiausias vaidmuo namo atgimimo spektaklyje teko dekoravimui, o ne projektavimui. Sienoms dizaineris parinko naujus apmušalus, kuriuos tarpusavyje derino spalvomis, tekstūra bei stilistika.

„Paprastai mano kuriami interjerai yra ramūs ir jaukūs, tačiau kartais – net agresyvūs, itin modernūs, laužantys visuomenėje nusistovėjusius standartus, tačiau visada tenkinantys užsakovo poreikius“, – sakė A.Čižiūnas.

Daugiau interjerų – mūsų “Facebook“!   Šis interjeras dalyvauja konkurse „Metų interjeras/Auksinė paletė‘14“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.