Sename daugiabutyje kaunietės būstas suspindo išskirtine prabanga

Apie klasikinį būsto interjerą svajojusi kaunietė dizaineres Dovilę Mikaliūnaitę ir Aistę Mickevičienę susirado šiuolaikiškai ir paprastai. Ne pagal rekomendacijas, o tiesiog internete – pastebėjusi reklaminį dizainerių studijos skelbimą.

Klasikinio interjero Kaune autorės – dizainerės Dovilė Mikaliūnaitė ir Aistė Mickevičienė.<br>„Soultune“ nuotr.
Klasikinio interjero Kaune autorės – dizainerės Dovilė Mikaliūnaitė ir Aistė Mickevičienė.<br>„Soultune“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 14, 2016, 10:38 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 10:34 PM

„Šis būstas skirtas šeimai, tačiau įrengimu ir visais kitais dalykais rūpinosi užsakovė. Ji pageidavo jaukių, mielų namų, kuriuose dominuotų klasikinis stilius ir švelnios spalvos. Būtent tai ir stengėmės įgyvendinti“, – pasakojo tarp Vilniaus ir Laikinosios sostinės dirbanti D.Mikaliūnaitė.

Senovę menantys baldai, užuolaidos, sienų puošybos detalės, šviestuvai ir kiti interjero elementai prigijo ne senamiestyje esančiame būste, o viename iš Kauno miegamųjų rajonų.

Dizainerės džiaugėsi, jog senos statybos daugiabutyje esančio buto šeimininkai jį jau buvo paruošę remontui. Trijų kambarių, 70 kv. metrų ploto patalpose nebuvo nė užuominos apie buvusius savininkus, erdvės labiau priminė būstą su daline apdaila.

„Buto išplanavimo koreguoti negalėjome, nes visos sienos buvo laikančiosios konstrukcijos. Mums pavyko tik viena pertvara kampu atskirti virtuvės zoną, nes anksčiau iš jos buvo suplanuoti du įėjimai į svetainę“, – kalbėjo dizainerė.

Kai kurie trijų asmenų šeimos namuose pritaikyti baldai buvo projektuoti individualiai, pavyzdžiui, didžiulė virtuvė, puošta klasikiniais drožiniais iš medžio. Tuo tarpu, miegamojo lova, spintelės ir pufai atkeliavo iš Italijos.

„Pastebėjome, jog klasikinių baldų gamintojų Lietuvoje nelabai yra, lietuviai sugeba pagaminti subtilesnės klasikos ar Provanso stiliaus baldus, tačiau ne tokius, kokių mums reikėjo šiame bute“, – teigė D.Mikaliūnaitė.

Konkrečių ar griežtų pageidavimų būsto interjerui neturėjusi šeima į savo būstą spėjo įsikelti dar šiemet, o jo įrengimo darbai truko metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.