Du butus sujungę vilniečiai sukūrė prabangą savo daugiavaikei šeimai

Beveik 140 kv. metrų ploto būstas – penkių asmenų šeimos namai Vilniuje. Erdvų būstą naujos statybos daugiabutyje gyventojai sukūrė kiek neįprastai – sujungę du mažesnio dydžio butus. Vis dėlto netrukus vilniečiai suprato – patys pasirūpinti patalpų perplanavimu ir įrengimu jie nesugebės.

Pagrindinėje buto erdvėje prigijo šeimininkų mėgstama ruda spalva.<br>A.Bareikienės nuotr.
Pagrindinėje buto erdvėje prigijo šeimininkų mėgstama ruda spalva.<br>A.Bareikienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-12-16 20:09, atnaujinta 2018-02-09 22:09

„Kadangi užsakovams buvo būtina skubi specialisto pagalba, mane jiems rekomendavo bendri mūsų pažįstami. Šeima nusprendė nesivaikyti klasikinio interjero dizaino taisyklių, o pasirinkti tam tikrą klasikos interpretaciją.

Klasikinį stilių dažnai renkasi šeimos, puoselėjančios tradicines šeimos vertybes ir gyvenimo būdą, tačiau tai nėra griežta taisyklė. Renkantis apdailos stilistiką šiame bute buvo diskutuojama dėl kelių variantų, tačiau visi jie neperžengė klasikinio stiliaus rėmų“, – pasakojo projekto autorė, dizainerė Alina Venskutė.

Ieškodama tinkamiausio varianto, kaip sukurti svetainės ir virtuvės erdves, kurios ne tik atitiktų užsakovų skonį, bet ir būtų praktiškos, dizainerė pasirinko daugiaplaniškumo idėją. Prie šviesiomis spalvomis dažytų sienų priderinta šeimos mėgstama ruda spalva, kuri pabrėžė patalpos gylį.

„Nors teoriškai šiltos ir intensyvios spalvos erdvę mažina ir jas rekomenduojama naudoti tik dideliuose namuose, kai reikia vizualiai sumažinti gyventojams nepriimtiną didelę tuštumą. Tačiau čia jos naudojamos detalėms – ornamentuotoms luboms, virtuvei ir užuolaidoms“, – paaiškino Alina.

Antrajame erdvės plane suprojektuota virtuvė kiek skiriasi ir stilistine prasme. Norėdama prisitaikyti prie šeimos gyvenimo būdo ir pomėgio gaminti, dizainerė nusprendė atsisakyti klasikinių formų. Paprastą virtuvės išvaizdą padiktavo praktiški sprendimai, čia neaptiksime jokių raižinių, kuriuose paprastai su garais kaupiasi įvairūs nešvarumai.

„Virtuvė šiuose namuose panašesnė į vientisą sieną nei į baldą, todėl toks klasikos ir modernių formų derinys dera puikiai. O gyvenamojo kambario centre įrengta poilsio zona – sofa ir kilimas, kuri tinka prie virtuvės zonos, tačiau atitinka klasikinę stilistiką“, – teigė dizainerė.

Šeimos bute kiek moderniau įrengti paauglių kambariai ir jų vonios kambarys. Tiesa, ir šiose erdvėse galima pastebėti anų laikų detalių, pavyzdžiui, sūnaus kambarį puošia dainininko Elvio Presley fototapetas. Prie jo pritaikyta televizoriaus spintelė buvo suprojektuota taip, kad taptų panaši į senovinę garso kolonėlę. Dukros kambarį pagyvina klasikinio stiliaus lova.

„Neabejoju, jog vienoje patalpoje galima derinti skirtingus stilius. Moderniame interjere itin dera pavienės klasikinės detalės, o klasikiniame būste – keli modernūs akcentai. Šias nuostatas diktuoja teorija, tačiau svarbu įsiminti, jog menas dažniausiai sukuriamas laužant taisykles“, – šypsojosi dizainerė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.