Rąstiniai namai – palikti ar slėpti rąstus interjere?

Dar ir šiandien yra manančių, kad rąstinis namas tinkamas tik “kaimiško” stiliaus interjerus mėgstantiems žmonėms. Pasirodo - tikrai ne. Autentiškai atrodantis rąstinis namas su modernumo užuomazga bei akmens detalėmis interjere – ypač populiarus pasirinkimas. Pasak interjero dizainerės Kristinos Grybaitės - kuriant interjerą griežtų taisyklių nėra, viskas priklauso tik nuo kiekvieno užsakovo fantazijos.

 www.kristinosinterjerai.lt vizualizacijos.
 www.kristinosinterjerai.lt vizualizacijos.
 www.kristinosinterjerai.lt vizualizacijos.
 www.kristinosinterjerai.lt vizualizacijos.
 www.kristinosinterjerai.lt vizualizacijos.
 www.kristinosinterjerai.lt vizualizacijos.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 30, 2017, 2:24 PM, atnaujinta Jun 30, 2017, 2:35 PM

Verta išlaikyti autentiškumą?

Paradoksalu, tačiau būna taip, kad norintiems medinio namo pirmąją kliūtimi tampa... natūrali medžio spalva. „Dažnai susilaukiu pageidavimo išlaikyti medžio autentišką raštą, bet pakeisti natūralią medžio spalvą. Tada stengiamės medienos spalvą šviesinti. Pabalinta geltonai žalsva spalva tampa šiltesnė ir nepraranda savo žaviojo tikrumo – gamtos raštų“ – pasakoja interjero dizainerė K. Grybaitė.

Nors mediniai namai tarsi savaime reikalauja natūralumo, patartina juos pagyvinti kontrastais. Pavyzdžiui – dalį sienų dengti gipsu ir dažyti, o renkantis interjero detales - žaisti su klasika bei modernumu. Pasak dizainerės, raižyti medžio baldai ir medinės grindys ar parketlentės, maišytos su keramikos plytelėmis, suteikia žaismingumo ir šviežumo. 

Svarbu nepamiršti detalių

Jei planuojate rąstinį namą įsirengti skrupulingai, nevalia pamiršti ir langų. Pasak Kristinos Grybaitės, norint pabrėžti stilizuotą modernumą ypač madingi langai su tamsiais rėmais, neturintys jokių dekoratyvinių juostelių. O jei planuojate likti prie tikros klasikos – labiausiai tiks balti langų rėmai, padalinti į mažesnes dalis. Tai išlaikys tikrumo bei naujovių jausmą. 

„Jei visgi nusprendėte rinktis klasikinį stilių, ir kad jis būtų jaučiamas kiekviename namo kampelyje - būtinai apsvarstykite net ir menkiausias smulkmenas. Pavyzdžiui – junginklius ir rozetes. Ypač subtiliai atrodantys senovinio stiliaus dekoratyviniai „Fontini“ jungikliai – puikus pasirinkimas norint akcentuoti pasirinkto stiliaus autentiškumą.“ – patarimais dalinasi dizainerė.

Apšvietimas ir baldai – ką svarbu atsiminti?

Kaip pasakoja interjero dizainerė - besirenkant apšvietimą ypač svarbu atsiminti vieną: neapkrauti namo aplinkos elektros taškais. Kone populiariausias pasirinkimas – įleidžiami arba pakabinami šviestuvai. Įleidžiami šviestuvai sutaupo vietos ir aplinka neatrodo tokia apkrauta, o pakabinami visada atrodo puošniau. Rąstiniame name padaryti įleidžiamus šviestuvus nėra taip paprasta - tam reikia kai kuriose vietose pasitelkti ir gipskartonio apdailos sprendimus.

Kai rinksite baldus, patartina pagalvoti apie gaminamus baldus, nes juos lengviausia priderinti ir prie rąstinio namo ir prie konkretaus interjero, ypač jeigu turite neįprastų formų patalpų. Baldai turėtų būti priderinti prie rąstinio namo išmatavimo ne tik dėl stiliaus – medis yra ilgai susigulinti medžiaga, todėl su laiku gali keistis visi duomenys. Todėl vertėtų vengti plastiko apdailos, be laisvumo įmontuojamų detalių, arba jas montuojant palikti papildomos erdvės. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.