Daugiabutis sunerimęs - juos supleškins benamiai

Rinktinės gatvės gyventojams trūko kantrybė – per trumpą laiką apleistas pastatas daugiabučio pašonėje degė tris kartus, bet jo nugriauti niekas neskuba.

Gyventojai neramiai žvelgia į rūkstančius nuodėgulius – ar ir vėl neužsidegs?<br>D.Umbraso nuotr.
Gyventojai neramiai žvelgia į rūkstančius nuodėgulius – ar ir vėl neužsidegs?<br>D.Umbraso nuotr.
Jolanta laukia nesulaukia, kada bus nugriautas šalia esantis baisuoklis.
Jolanta laukia nesulaukia, kada bus nugriautas šalia esantis baisuoklis.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 8, 2018, 11:38 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 11:39 AM

„Kada savivaldybė privers šeimininką nugriauti šitą baisuoklį? Nejaugi reikia, kad mūsų daugiabutis nuo jo užsiliepsnotų?“ – klausė Rinktinės gatvėje gyvenanti Jolanta.

Šalia jos namo – buvęs paviljonas, kuriame prieš dešimtmetį prekiauta alumi. Po trijų gaisrų iš jo liko tik nuodėguliai, tačiau miegoti ramiai Jolanta ir kaimynai negali.

Mat per gaisrą trečiadienio naktį dūmų buvo pilna šalia esančio namo butuose. O gruodžio 31-ąją, prieš pat Naujųjų metų sutikimą, kilusio gaisro metu liepsnos laižė daugiabučio sieną. Dar vienas gaisras buvo kilęs gruodžio viduryje.

Dmitrijus neabejojo, kad visus gaisrus sukėlė benamiai, kurie jau prieš pusmetį buvo apsigyvenę paviljone. Anot Dmitrijaus, nereikia abejoti, kad jame kasdien vyko išgertuvės. Tai liudija butelių krūva.

Anot Jolantos, po gaisrų neįmanoma praverti lango ir pravėdinti buto, nes į vidų veržiasi degėsių smarvė. O prieš tai apsigyvenus benamiams gryno oro įleisti į namus taip pat nebuvo įmanoma – nuo jų sklido dvokas.

Dmitrijus baiminosi, kad į sudegusį pastatą nesumanytų įsmukti vaikai: „Jie smalsūs, o viduje pilna aštrių vinių, stiklo šukių.“

Savivaldybės atstovai tikino, kad kol kas pastato savininkas nenustatytas, todėl neaišku, kas už jį turėtų atsakyti. („Sostinė“)

Žuvo dvi moterys

Panašus atvejis buvo Jeruzalėje, kur apleistas medinis namas Mokyklos gatvėje prieš keletą metų taip pat degė tris kartus.

Paskutinis gaisras nusinešė dviejų benamių gyvybę. Tik tada savivaldybė ėmė rūpintis, kaip ugnies nuniokotą pastatą nugriauti. Tada paaiškėjo, kad neprižiūrimas namas priklauso savivaldybei.

Žuvusiųjų asmenybių pareigūnams iš pradžių nepavyko nustatyti, bet gaisrų tyrėjams apžiūrinėjant apdegusį pastatą atėjo vilnietis, pažinojęs moteris. Jis papasakojo apie nelaimėles.

Benamės prieš šį tragišką gaisrą savo elgesiu kėlė siaubą aplinkiniams gyventojams.

O mėgindamos sušilti jos kūreno krosnį be durelių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.