Kauniečiai griebiasi už galvų: per karščius užgriuvo bėdos su geriamuoju vandeniu

Dėl sausros kenčia ne tik sodininkai, bet ir daugiabučių gyventojai. Viršutiniuose jų aukštuose įsikūrę kauniečiai skundžiasi, kad geriamasis vanduo iš čiaupo bėga itin silpna srove, kartais ji visai nutrūksta.

Daugiabučio Kaune gyventojai per karščius susidūrė su problema – dingstančiu vandeniu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiabučio Kaune gyventojai per karščius susidūrė su problema – dingstančiu vandeniu.<br>M.Patašiaus nuotr.
Prašoma gyventojų per kaitrą būti supratingų ir geriamąjį vandenį želdiniams laistyti naudoti saikingai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Prašoma gyventojų per kaitrą būti supratingų ir geriamąjį vandenį želdiniams laistyti naudoti saikingai.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 12, 2019, 8:38 AM, atnaujinta Jun 12, 2019, 9:10 AM

Pastarosiomis savaitėmis dėl geriamojo vandens tiekimo sunkumų daugiausia rūpesčių kilo senamiesčio, Vilijampolės ir Šilainių gyventojams.

Pasak kauniečių, daugiausia problemų kyla aukščiau šeštojo aukšto gyvenantiems kauniečiams.

Kauno savivaldybės valdomos įmonės „Kauno vandenys“ technikos direktorius Dainius Gudavičius pranešė, kad pirmą kartą apie problemą pranešta gegužės 21-ąją, o ją išspręsti pavyko po paros.

„Vidutiniškai per parą Kaune suvartojama 60 tūkstančių kubinių metrų vandens, o per kaitrą vartojimas padidėja iki 70 tūkstančių kubinių metrų“, – aiškino D.Gudavičius.

„Kauno vandenys“ savo interneto puslapyje paskelbė, kad kaitra diktuoja savo sąlygas – gausus vandens vartojimas nulemia vandens slėgio kritimą ir drumstumą.

Taip pat vykdant magistralinių linijų rekonstrukcijos darbus buvo atjungtos didelio skersmens Karaliaus Mindaugo prospekto ir Laisvės alėjos vandentiekio linijos. Vanduo į mikrorajonus tekėjo pagalbinėmis mažesnio skersmens linijomis.

Pasak „Kauno vandenų“ atstovų, masiškai laistant želdynus nelengva patiekti reikiamą kiekį vandens, užtikrinant jo tinkamą slėgį.

„Problemai spręsti po profilaktinių valymo ir dezinfekavimo darbų papildomas vandens tiekimas buvo paleistas iš Apuolės gatvėje esančio siurblinės rezervuaro“, – pranešė D.Gudavičius.

Jis prašė gyventojų per kaitrą būti supratingų ir geriamąjį vandenį želdiniams laistyti naudoti saikingai.

Pasak daugiabučius administruojančios bendrovės „Mano būstas“ atstovo Pauliaus Ugianskio, vandens tiekimo problemų dažniausiai kyla dėl dviejų priežasčių – tai lemia seni, apnašomis užsiteršę vamzdynai arba projektuotojų klaidos, kai statant naujus namus sumontuojami per mažos galios siurbliai.

Pastarąją problemą pajuto ir Varnių gatvės 38-ojo namo gyventojai. Šio visiškai naujo namo statytojas sumontavo per silpną siurblį, jis dabar keičiamas galingesniu.

„Kaune mūsų įmonės prižiūrimuose pastatuose geriamojo vandens tiekimo sutrikimo atvejai yra itin reti“, – pridūrė P.Ugianskis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl iškrėsta Darbo partijos būstinė?