Pagrindinė Klaipėdos aikštė laikinai virs paplūdimiu

To Klaipėdoje dar nebuvo – savaitgalį Teatro aikštė pačiame senamiesčio centre bus ne ramaus poilsio ir pasivaikščiojimų, o sportinių aistrų zona: čia vyks tarptautinis moterų paplūdimio tinklinio turnyras.

Uostamiesčio centre, Teatro aikštėje, išberta 150 kubinių metrų smėlio.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Uostamiesčio centre, Teatro aikštėje, išberta 150 kubinių metrų smėlio.<br>A.Pilaitienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-06-29 10:15

Į Klaipėdos Teatro aikštę jau suvežta apie 150 kubinių metrų smėlio, sumontuotos žiūrovų tribūnos.

Varžybų rengėjai tikisi, kad viskas vyks sklandžiai, o tuomet bus galima tikėtis, kad ateityje Klaipėda taps ir Europos paplūdimio tinklinio čempionatų etapų miestu.

Svečiai – iš dvylikos šalių

Tarptautinio moterų paplūdimio turnyro „Amber Cup-Kredito garantas“ vienas rengėjų – Klaipėdos pliažo tinklinio klubo vadovas Andrius Dumbauskas.

Jo tėvas Narsutis Dumbauskas – nusipelnęs Lietuvos dviračių rinktinės treneris, išugdęs ne vieną olimpinį čempioną.

O 24 metų dukra Ieva Dumbauskaitė – jau išgarsėjusi tinklininkė, Europos ir pasaulio jaunių čempionė. Ji daug prisidėjo, kad į Klaipėdą atvyktų stiprios užsienio šalių komandos.

Šeštadienį ir sekmadienį vyksiančiose kovose dalyvaus sportininkės iš dvylikos šalių – Izraelio, Austrijos, Ispanijos, Čekijos, Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Švedijos ir Lietuvos. Pajėgiausios – Suomijos ir Ispanijos komandos.

Gerų rezultatų tikimasi ir iš Lietuvos komandos – Klaipėdoje gimusios I.Dumbauskaitės ir pora metų jaunesnės vilnietės Irinos Zobninos. Viliamasi, kad jos pateks į finalo ketvertą.

„Jaučiuosi nuostabiai. Pagaliau mano gimtajame mieste įvyks aukšto lygio tarptautinis turnyras – išsipildys viena mano svajonių“, – sakė I.Dumbauskaitė.

Smėlį vežė iš karjerų

Nuo vakar į Teatro aikštę ėmė dardėti sunkvežimiai su smėliu. Išbėrus 150 kubinių metrų smėlio ir jį išlyginus, įrengus 400 vietų tribūnas tinklinio aikštelė atitiks visus tarptautinius standartus.

Aplinkui būsimą aikštelę vaikštinėjantys klaipėdiečiai svarstė, kaip viskas čia atrodys turnyrui pasibaigus.

„Mes esame klaipėdiečiai, Teatro aikštė – miesto širdis – mums labai svarbi. Padarysime viską, kad neliktų nė pėdsako buvusio renginio.

Elgiamės labai atsargiai – smėlis pilamas ant akmenų grindinio paklojus tvirtą plastiką. Kai turnyras baigsis, didžioji smėlio masė bus nukasta, sukrauta į sunkvežimius ir išgabenta į Klaipėdos rajoną – smėlis bus panaudotas dviem čia rengiamoms paplūdimio tinklinio aikštelėms.

Smėlio likučius vakuuminiu siurbliu susiurbs bendrovės „Klaipėdos vandenys“ specialistai. Antradienio vakarą aikštė bus švari kaip ir buvusi“, – tikino A.Dumbauskas.

Smėlis į Klaipėdą atvežtas iš netoliese esančių kelių karjerų. Iš pradžių turnyro rengėjai apvažiavo karjerus ieškodami tinkamiausio smėlio.

„Jūros išplautas smėlis šviesesnis negu karjeruose, tačiau pagal minkštumą ir smulkumą jis visai tinkamas“, – teigė A.Dumbauskas.

Varžybos mieste – ne naujiena

Klaipėdos turnyras įtrauktas į tarptautinių varžybų kalendorių. Jo prizų fondas – 5000 eurų.

Uostamiestyje netrūksta plačių paplūdimių, tačiau moterys varžysis ne pajūryje.

„Ten stebėti varžybų ateitų sporto specialistai, dalyvių artimieji ar tie, kuriems patinka tinklinis. Norime populiarinti šią sporto šaką, tikimės, kad Teatro aikštėje sulauksime tūkstančių žiūrovų, o tinklinio turnyras taps puikia miesto švente. Pastaruoju metu net ir pasaulio taurės etapai vyksta miestuose.

Planuojama 2024 metais Prancūzijoje vyksiančios olimpiados paplūdimio varžybas rengti dirbtinėje smėlio aikštelėje prie Eiffelio bokšto“, – aiškino A.Dumbauskas.

O Klaipėdoje varžybas nuo ryto iki vakaro, be žiūrovų, stebės ir skulptūra įamžinta Toravos Anikė.

Tarptautinis moterų paplūdimio turnyras „Amber Cup-Kredito garantas“. Birželio 29 d. 9–22 val.

Birželio 30 d. nuo 9 val. Klaipėda, Teatro aikštė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.