Šilutiškiams nuo prekybos centrų jau bloga, nori kitų pramogų

Daugelio šilutiškių atmintyje išlikęs dar sovietmečiu miesto centre statytas kino teatro pastatas, kuriame keliolika pastarųjų metų veikė prekybos centras, jau sulygintas su žeme. Šioje vietoje netrukus išdygs naujas modernus prekybcentris.

Vyresnių šilutiškių dar nepamirštas kino teatras miesto centre jau virto griuvėsių krūva, žadama, kad jo vietoje išdygs dar vienas prekybos centras.<br>Rūtos Ežerinskės nuotr.
Vyresnių šilutiškių dar nepamirštas kino teatras miesto centre jau virto griuvėsių krūva, žadama, kad jo vietoje išdygs dar vienas prekybos centras.<br>Rūtos Ežerinskės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Ežerinskė, www.silutesnaujienos.lt

Jul 8, 2019, 9:35 PM

Sugriauto pastato nuotraukomis pasidaliję feisbuke, išgirdome daugumos šilutiškių nuomonę, kad prekybos centrų mūsų mieste ir taip jau per daug. Žmonės norėtų daugiau pramogų: baseino, vandens parko ar boulingo, o dauguma jų – kino teatro. Ne vienas šilutiškis su nostalgija mena jaunystės dienas, kuomet čia veikusiame kino teatre dar stebėjo indų filmus ir braukė ašaras per skruostą...

Besidomėdami šia tema sužinojome, kad šilutiškiai išsiilgę filmų, ir ši pramoga jiems tikrai reikalinga. Galbūt atskiro kino teatro Šilutėje ir neturėsime, tačiau už keleto metų, renovavus Kultūros ir pramogų centrą (KPC), jame atsiras ir naujausia kino filmų rodymo aparatūra.

Pageidauja daugiau pramogų

„Šilutės centre vyksta senojo prekybos centro griovimo darbai. Ateityje čia išdygs naujas, modernesnis prekybos centras“, – skaitytojo atsiųsta griaunamo pastato nuotrauka su tokiu prierašu pasidalinome „Šilutės naujienų“ feisbuke.

Šis kadras iš miesto gyvenimo pasiekė apie 14 000 žmonių ir sukėlė diskusijas. Šilutiškiai piktinosi, kad prekybos centrų mieste ir taip jau daug, o trūksta veiklos jaunimui, ir ne tik. Pavyzdžiui, šioje miesto vietoje galėtų atsirasti kino teatras, boulingas, baseinas ar vandens parkas.

„Jau perteklius Šilutėje tų prekybos centrų. Kur veikla jaunimui ir ne tik? Nulis! Kad kokį boulingą pažaisti, ar kino filmą pažiūrėti, tenka trenktis į aplinkinius miestus. Šilutėje tik žvejoti ir telieka! Negi, valdžia nemato, kad mūsų mieste jaunimo lygiai tiek, kiek dar mokyklose mokosi. Po to išlekia neatsigręždami! Laikui bėgant Šilutė galės persivadinti „pensininkų rojaus kampeliu“ ir didžiuotis savo prekybos centrų gausa!“, – aiškią nuomonę išsakė viena skaitytoja.

Jos nuomonei pritarė ir kiti.

„Jiems pelninga tiek daiginti prekybos centrų? Atidarytų kino teatrą ar kitą vietą, sugužėtų daug pelno kažkam. Neįsivaizduoju, kaip jaunimas lieka čia, nes taip nėra ką veikt. Miestą apeini per kelias valandas ir viskas...“, – komentavo kitas internautas.

Kiti gi sakė, kad į Šilutę galima atvažiuoti tik apsipirkti, nes daugiau nieko čia nėra. Prekybcentriai, anot žmonių, jau lenda per gerklę, užtenka jau esamų parduotuvių.

Filmus lanko aktyviai

Ar yra kino poreikis Šilutėje? Ar šilutiškiai aktyviai lanko kino filmus?, – klausėme „Baltas ekranas“ atstovo Mato Valiulio, kuris nuolat veža filmus į daugiau kaip 50 Lietuvos miestų ir miestelių, tarp jų – ir į Šilutę.

„Šilutės publika yra labai gera, labai aktyviai lanko filmus, esu ja patenkintas“, – sako šioje srityje besisukantis M.Valiulis. Anot jo, šiuo metu labiausiai šilutiškiai mėgsta lietuvišką kiną, rečiau ateina į užsienietiškus filmus.

„Žinau, kad į tokius filmus, kaip „Mumbajaus viešbutis“, „Ričardas atsisveikina“, neateitų daug žmonių, nors filmai labai geri. Mūsų publika pripratusi prie lietuviškų filmų, tačiau galbūt ją reikia užauginti, ir ateityje žmonės ateis į užsienietiškus filmus“, – sako M. Valiulis.

Paklaustas, ar reikalingas Šilutėje kino teatras, šia sritimi besidomintis vyras atsako, kad yra daug pliusų ir minusų. Anot jo, reikėtų skaičiuoti, vertinti, galbūt ši idėja ir pasiteisintų, nes dar mažesni miestai turi kino teatrus ir išsilaiko, visgi dažniausiai jie yra valstybiniai. Kažin, ar įrengti kino teatrą būtų naudinga privačiam sektoriui, nes tai reikalauja daug investicijų.

Artimiausias Šilutei regioninis kino teatras yra Gargžduose, turintis apie 150 vietų kino salę. Pažiūrėti filmų į Gargždus žmonės atvažiuoja iš kaimyninių miestų, nes ir bilietai čia nebrangūs. Galbūt jeigu ir Šilutėje būtų gera kino salė, mūsų miestas taip pat taptų traukos centru?

M.Valiulis reziumavo, kad žmonėms kino teatras patiktų, jie eitų, nes tai pramoga kurios metu galima atsipalaiduoti, pailsėti. Žinoma, turėtų būti parinktas kokybiškas repertuaras ir kaina prieinama.

Įrengs naują kino rodymo aparatūrą

Šilutės KPC direktorė Jūratė Pancerova pasakojo, kad Kultūros centras atrinktas kaip partneris kino klasterio kūrimo projekte, kurį įgyvendina Vilniaus kino klasteris. Įgyvendinant šį projektą Šilutės KPC bus įrengta pati naujausia kino demonstravimo ir rodymo aparatūra. Visa tai bus padaryta iš ES finansuojamo projekto. Šį projektą planuojama įgyvendinti 2020 metais, kada vyks ir KPC renovacija. Kai bus įrengta salė, joje atsiras ir moderni kino rodymo aparatūra.

„Bandome šilutiškius prisijaukinti prie filmų, nes žinome, kad yra dalis, kurie mėgsta ir ateina į filmus. Jų gretos po truputėlį auga“, – pastebi J.Pancerova.

Šią savaitę KPC pasirašys sutartį su kino teatru „Scanorama“ ir vasaros metu kartą per savaitę Šilutėje rodys nekomercinius filmus. Bilietai bus nebrangūs, taigi šilutiškiai, kurie nebus išvažiavę atostogauti, po darbo galės ateiti ir pažiūrėti.

„Planų turime, matome, kad kinas turi perspektyvą ir atgimsta, yra mėgstamas, žmonės mėgsta ir patys filmuoti“, – sako KPC direktorė.

Pasak jos, Kultūros centro renovacijos darbai turėtų prasidėti 2020 metais, jau šį rudenį centras galbūt kelsis į kitas patalpas. Artimiausiu metu turėtų būti skelbiamas naujas konkursas renovacijos darbams atlikti. Ankstesnis konkursas buvo apskųstas, teismas uždėjo sankcijas ir sustabdė visus darbus.

Gegužės gale Šilutėje viešėjusi Kultūros viceministrė I.Veliutė dar kartą apžiūrėjo Šilutės KPC patalpas ir patikino, kad pinigai jų remontui skirti, o darbai prasidės kitais metais.

„Šilutiškiai nusipelno gauti geras ir kokybiškas kultūros paslaugas“, – pokalbį užbaigė J.Pancerova.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.