Laisvės alėjos rekonstrukciją keis dar vienos gatvės atnaujinimas

Laisvės alėją rekonstruojantys darbininkai jau dirba ties jos susijungimu su Vilniaus gatve, kuri driekiasi per visą senamiestį. Miesto valdžia ruošiasi ir šios pėsčiųjų arterijos atnaujinimui, numatytas darbų pradžios laikas.

Vilniaus gatvės rekonstrukciją ketinama pradėti kitais metais, o Laisvės alėjoje darbai tuo metu jau bus baigti.<br>A.Karaliūno nuotr.
Vilniaus gatvės rekonstrukciją ketinama pradėti kitais metais, o Laisvės alėjoje darbai tuo metu jau bus baigti.<br>A.Karaliūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-08-02 09:06, atnaujinta 2019-08-02 09:08

Jeigu neatsiras nenumatytų kliūčių, Vilniaus gatvės atnaujinimas turėtų prasidėti tuomet, kai bus baigta Laisvės alėjos rekonstrukcija.

„Rekonstrukcijos darbus planuojama baigti kitų metų vasarą“, – pranešė bendrovės „Kauno tiltai“ gatvių tiesimo aikštelės darbų vadovas Robertas Petrauskas.

Pasak jo, šiuo metu Laisvės alėjos atkarpose tarp I.Kanto ir Maironio bei S.Daukanto ir A.Mickevičiaus gatvių (II ir IV etapuose) baigiami granito dangos klojimo ir mažosios architektūros įrengimo darbai.

Lygiagrečiai Laisvės alėjos atkarpoje tarp Maironio ir S.Daukanto gatvių (III etapas) jau įrengtas gatvės pagrindas ir šiuo metu klojama granito danga.

O atkarpoje tarp Vilniaus ir I.Kanto gatvių (I etapas) vykdomi inžinerinių tinklų bei gatvės dangos įrengimo darbai, taip pat įrengiamos troleibusų kontaktinio tinklo atramos.

Nors šioje atkarpoje rekonstrukcijos darbus šiek tiek buvo pristabdę archeologiniai tyrinėjimai, darbai Laisvės alėjoje vykdomi sklandžiai ir pagal grafiką.

Vilniaus gatvės atnaujinimo darbai turėtų prasidėti kitais metais – tokią prognozę pateikė Kauno savivaldybės Ryšių su visuomene skyriaus vyriausiasis specialistas Arnoldas Bukelis.

Pasak jo, šiuo metu rengiamas techninis projektas, vėliau bus atlikta paveldo bei bendroji ekspertizė.

„Tuomet bus skelbiamas darbų rangos konkursas.

Jeigu neatsiras nenumatytų kliūčių, darbai turėtų prasidėti 2020-aisiais“, – kalbėjo A.Bukelis.

Data gali pasikeisti, jeigu konkurso rezultatai būtų apskųsti teismui – tokia procedūra tapo jau tradicija rengiant didelės vertės konkursus.

Apie planus rekonstruoti Vilniaus gatvę Kauno valdžia prasitarė 2018-ųjų spalį. Tąkart planuota, kad darbai galėtų prasidėti 2019 metų pradžioje ir kainuos apie 3 mln. eurų.

Laisvės alėjos rekonstrukcija prasidėjo 2015-ųjų pavasarį. Pagal pirmojo etapo darbų tempą jie galėjo trukti net 12 metų, tačiau vėliau šį terminą pavyko gerokai sutrumpinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.