Neįtikėtina, taupantiems siūlo būstą su visa apdaila

Jei gyvenime pritrūkote iššūkių, kraustykitės į naujus namus. Daugeliui šis procesas tampa tikru išbandymu: kokį būstą rinktis, kurioje vietoje, kokį biudžetą jam galite skirti ir galiausiai – kaip nauji namai turėtų atrodyti? Jei sklandžiai įveikėte etapus susijusius su būsto tipu, jo kaina ir pageidautina lokacija, vis dar laukia namų įrengimo galvosūkis.

Profesionali pagalba įsirengiant namus – dar vienas sprendimas, galintis padėti naujais namais džiaugtis greičiau ir be papildomo streso.<br>„Citus“ nuotr.
Profesionali pagalba įsirengiant namus – dar vienas sprendimas, galintis padėti naujais namais džiaugtis greičiau ir be papildomo streso.<br>„Citus“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 15, 2019, 11:46 AM

Kas naudingiau: rinktis būstą su daline ar visa apdaila? Samdyti interjero dizainerį ar pasikliauti savo estetikos pajautimu? Kiek ir kur galima sutaupyti? Į šiuos klausimus nėra teisingų ar neteisingų atsakymų, bet svarbu apsispręsti: kaip išsirinkti tokį būstą ir įrengimą, kad jis tobulai atitiktų tuometinį jūsų poreikį ir džiugintų?

Dalinė apdaila – laisvė kūrybai ir individualumui

Šį variantą naujakuriai renkasi dėl galimybės sutaupyti, laisvės pasirinkti rangovus ir nerimo, kad būstas su visa apdaila labiau atitiks projekto plėtotojo viziją, o ne naujų būsto savininkų poreikius. Tačiau realybė tampa kiek sudėtingesnė – savarankiškai organizuojami remonto darbai užtrunka ilgiau nei planuota, iš anksto reikia pasirūpinti reikiamomis lėšomis, dažnu atveju įrengimui skirtas biudžetas, proceso metu išauga, jį sudėtinga sukontroliuoti, nuolat lydi stresas ir įtampa.

Kita vertus, jei turite aiškią namų interjero viziją, ją lengviau bus įgyvendinti erdvėje su daline apdaila – jūs nuspręsite, kur ir kokios pertvaros turėtų atsirasti, kam bus paskirta kiekviena namų erdvė, kokio funkcionalumo ieškote. Kurdami namus galėsite išnaudoti savo kūrybiškumą, išmanumą ir estetinį skonį. Taip sukurtas būsto interjeras atspindės jūsų ir jūsų šeimos charakterį, unikalius poreikius, individualų stilių, o namai garantuotai taps erdve, kurioje atsiskleis jūsų asmenybė.

Renkantis būstą su daline apdaila, būtina išsiaiškinti, kas tiksliai jame bus atlikta – vienu atveju galite rasite tik pagrindinių komunikacijų įvadus, kitu – išlygintas grindis, nutinkuotas sienas ir šildymo įrangą. Kad įsirengimo procesas būtų sklandesnis, būtinas tikslus ir detalus planavimas.

Savarankiškai planuodami remonto biudžetą pirmiausia nuspręskite, kam ir kiek pinigų norite skirti. Prieš šios sumos patariama pridėti apie 20 procentų, nes proceso metu gali atsirasti nenumatytų išlaidų, brangesnių sprendimų ar pan. Turėtumėte iš anksto suplanuoti, kam skirsite daugiau lėšų, kur galite sutaupyti arba ką galite įsigyti vėliau. Ekspertai pastebi, kad šildymo sistemos ir santechnikos įrengimas dažniausiai sudaro didžiąją dalį remonto išlaidų.

Taip pat turėtumėte preliminariai įsivertinti, kad pasirinkti meistrai gali neturėti galimybės iškart pradėti darbų dėl didelio užimtumo, patys remonto darbai gali trukti iki 5–6 mėnesių, tad šį laikotarpį turėsite išlaikyti ne tik naują, bet ir esamą gyvenamąją vietą.

Kas svarbu:

· Išsiaiškinkite, kas tiksliai būste bus atlikta;

· darbus pradėkite nuo tikslaus darbų, laiko ir biudžeto planavimo;

· numatyta biudžetą padidinkite 20 proc.;

· pasirinkite ne pigiausius, o patikimiausius rangovus;

· prisiminkite, kad įsikėlimas į naujus namus gali trukti iki 6 mėn.

Sprendimas laiką skaičiuojantiems naujakuriams

Būstų su visa apdaila poreikis ir pasiūlą rinkoje svyruoja. Vieniems tai – patogus būdas sutaupyti laiko, kitus atbaido kiek didesnė galutinė būsto kvadratinio metro kaina. Skaičiuojama, kad apdaila šią kainą padidina iki 20 proc. Dalis naujakurių tikisi, kad patiems organizuojant remonto darbus, samdant meistrus ir renkantis medžiagas pavyks daugiau sutaupyti. Tačiau svarbu prisiminti, kad šis kelias – ilgesnis laiko prasme ir reikalaujantis daugiau ištvermės bei kantrybės.

Įsigyjant namus su visa apdaila palengvinama ir finansinė įtampa – tokiam būstui suteikiama viena paskola, jo įsigijimui ir remontui, todėl būsite tikri, kad nereikės papildomų santaupų ar dar vienos paskolos. Toks pasirinkimas finansiškai palankesnis, nes būsto paskolos, priklausomai nuo jos grąžinimo būdo, palūkanų norma neturėtų viršyti 5 proc. Tuo tarpu, jei nuspręstumėte remontui pasiimti vartojimo paskolą, palūkanų norma gali siekti iki 19 proc.

Šiuolaikiniam miesto žmogui svarbus laikas, kokybė ir efektyvumas, todėl tapę naujakuriais jie taip pat ieško patogių, jų lūkesčius patenkinančių sprendimų. Pavyzdžiui, projekte „Karaliaučiaus slėnis“ įsigiję būstą klientai gali pasirinkti iš dviejų siūlomų interjero dizainerių parengtų apdailos variantų, kuriuos įgyvendina atrinkti partneriai. Ypač taupantiems laiką siūlomas sprendimas, kuris iki įsikraustymo į naujuosius namus gali būti įgyvendintas vos per 2 mėnesius.

Būstai su visa apdaila pasižymi šabloniniais, neutraliais, lengviau įgyvendinamas interjerais, todėl namams suasmeninti naujakuriai renkasi įdomesnius baldus, interjero detales, ryškesnę tekstilę. Tačiau pasirinkę tokį variantą naujakuriai žino, kad įrengimo darbai bus atlikti kokybiškai ir suplanuotu laiku, jiems suteikiama garantija, todėl jį renkasi žmonės, kuriems konkrečiu periodu reikia kuo greitesnio ir paprastesnio sprendimo, o ne suasmeninto namų interjero.

Kas svarbu:

· suteikiama viena paskola būsto įsigijimui ir apdailai, todėl mokate mažesnę palūkanų normą, nei papildomai imdami vartojimo paskolą įsirengimui;

· šis pasirinkimas taupo laiką ir sukelia mažiau streso;

· atliktiems darbams suteikiama garantija;

· įsikelti į naujus namus galima jau po 2 mėn.

Interjero dizaineriai būstą paverčia namais

Profesionali pagalba įsirengiant namus – dar vienas sprendimas, galintis padėti naujais namais džiaugtis greičiau ir be papildomo streso. Interjero dizainerių paslaugas dažniausiai renkasi naujakuriai, įsigiję būstus su daline apdaila – užpildyti visiškai tuščią erdvę, nemenkas iššūkis. Interjero dizainerė Lina Urban pastebi, kad vis dar vyrauja mitas, jog dizaineriai baldus ir kitus interjero elementus renka tik iš brangių salonų, o jų paslaugų kainos siekia kosmines aukštumas.

„Mes dirbame nurodyto biudžeto ribose, bet biudžetas visgi turi būti skiriamas, nes dizainerio darbas nėra rasti pigiausias rinkoje siūlomas medžiagas ir baldus. Bendravimas su klientu pirmiausia prasideda nuo poreikių išsiaiškinimo, techninių brėžinių parengimo, interjero koncepcijos sukūrimo. Tik po to prasideda baldų ir medžiagų supirkimas. Projektą laikome užbaigtu tik tada, kai užsakovas būstą gali pavadinti namais, o sukurtas vaizdas jį besąlygiškai džiugina“, – teigia dizainerė L.Urban.

Vien jau parengtas techninis planas palengvina įrengimo procesą. Jame efektyviausiai suplanuojamos erdvės, numatomi visi reikalingi elektros lizdai ir jungtukų vietos, apgalvojamas reikalingas apšvietimas ir kt. Interjero dizainerio paslaugos padeda išvengti neapgalvotų sprendimų, tikslingiau išnaudoti erdves ir išvengti nereikalingų daiktų įsigijimo. Dar geriau: būsto įrengimas tokiu atveju tampa smagiu spalvų, faktūrų ir formų žaidimu.

„Įsirengiant namus savarankiškai, ypač pirmą kartą, išūkiu tampa daugelis dalykų – ar tokio praėjimo užtenka? Ar pakankamas toks apšvietimas? Kiek rozečių reikia už televizoriaus? Iš patirties pastebėjau, kad net ir ryžtingiausi savarankiškai namus įsirengiantys klientai palūžta, kai ateina laikas rinktis spalvas. Tai atsakingas momentas: sienas dar gali perdažyti, bet pakeisti netinkamai pasirinkus virtuvės fasadus kainuoja kur kas brangiau“, – pasakoja dizainerė.

Proceso sėkmę nulemia kliento ir dizainerio susikalbėjimas bei pasitikėjimas specialistu. Todėl rinkdamiesi, kas išpildys būsimų svajonių namų viziją peržiūrėkite ne tik specialistų portfolio, bet ir gyvai pabendraukite su keliais pretendentais. Išsirinkę labiausiai patikusį interjero dizainerį ar dizainerę, būtinai jį įtraukite į kuo ankstesnę projekto stadiją – tokiu būdu išvengsite griovimo darbų ar neapgalvotų bei neefektyvių sprendimų.

Kas svarbu:

· nusimatykite, kokie būsto įrengimo ir interjero elementai bus svarbiausi;

· interjero dizainerių pagalba labai plati – jie paruošia techninius brėžinius, padeda sukurti namų viziją ir stilių, rekomenduoja, kokias interjero detales pasirinkti ir, esant poreikiui, patys jas nuperka;

· pasistenkite dizainerį į darbus įtraukti kuo anksčiau;

· bendraukite ir būkite atviri pasirinktam dizaineriu – tai padės pasiekti geriausių rezultatų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.