Dosnūs kretingiškiai savo miesto parke turi vardinius suolus

Besilankantys Kretingos dvaro parke nuo šiol galės pailsėti prisėdę ant miestui dovanotų vienuolikos suolų. Prieš Kalėdas dovanas perdavė į raginimą atsiliepusios kretingiškių šeimos ir dvi bendrovės.

Kretingos dvaro parke ant kiekvieno miestui padovanoto suolo pritvirtinta žalvario lentelė su aukotojo pavarde.
Kretingos dvaro parke ant kiekvieno miestui padovanoto suolo pritvirtinta žalvario lentelė su aukotojo pavarde.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 25, 2019, 12:20 PM

Kas kurį suolą dovanojo – lengva atsekti: ant kiekvieno balto suolo pritvirtinta žalvario lentelė su informacija. Lenteles nukaldino restauratorius Vytautas Baranskas.

Savo tėvams Juzefai ir Petrui Grubliauskams suolą pastatė sūnus ir dukra.

Kretingiškė Janina Mikučionienė ne tik pati pasirūpino, kad parke stovėtų jos suolas, bet ir paragino dar keturias šeimas prisidėti prie šios akcijos.

Didžiojoje Britanijoje gyvenantis Juozas Motiejauskas atsiuntė pinigų tėvams, kad parke stovėtų ir šios giminės suolas. Vienas suolas, be montavimo darbų, kainavo 250 eurų.

Akcija „Dovanoju parkui suoliuką“ paskelbta vasarą. Jos sumanytojai – Kretingos muziejus ir Kretingos rajono savivaldybė.

„Šia akcija siekėme ne tik pratęsti grafų Tiškevičių puoselėtas mecenatystės ir labdaros tradicijas, bet ir suteikti parko lankytojams malonesnį poilsį, praturtinti parko istoriją“, – sakė muziejaus direktorė Vida Kanapkienė.

Gera iniciatyva bus pratęsta. Jau atkurta parko takų struktūra, buvusių rožynų fragmentai, fontanas su skulptūra „Mergaitė su vandens skėčiu“.

Prieš keletą mėnesių buvo pradėti istorinės dvaro rūmų verandos atstatymo darbai.

Atgimusi veranda taps kultūrine erdve – tikimasi, kad vasarą čia vėl, kaip kadaise, skambės muzika. Vietų naujiems suolams bus dar daugiau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.