Kaip įsirengti darbo vietą net mažame plote: 3 žingsniai ir truputis pastangų

Pastaraisiais metais asmeninė darbo zona namuose tapo ypač aktuali ir svarbi. Jeigu anksčiau įvairių sričių darbuotojai turėjo jiems sukurtas darbo vietas biuruose, dabar patogią darbo aplinką turime susikurti namuose.

Pastaraisiais metais asmeninė darbo zona namuose tapo ypač aktuali ir svarbi.
Pastaraisiais metais asmeninė darbo zona namuose tapo ypač aktuali ir svarbi.
Pastaraisiais metais asmeninė darbo zona namuose tapo ypač aktuali ir svarbi.
Pastaraisiais metais asmeninė darbo zona namuose tapo ypač aktuali ir svarbi.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 3, 2021, 1:54 PM, atnaujinta May 3, 2021, 3:23 PM

Darbo kambario įrengimui svarbiausia tinkamas stalas, kėdė, apšvietimas, taip pat jums gali prireikti trūkstamų elektronikos prietaisų kaip kamera ar ausinės.

Atsižvelgiant į esamą poreikį, kiekvienas savo namuose galime susikurti jaukią darbo erdvę, įsigyti trūkstamas prekes, o apie brangesnių pirkinių finansavimą daugiau informacijos bigbank.lt/kreditai-internetu/"="">bigbank.lt/kreditai-internetu/"" target="_blank">sužinokite internetu.

Tam, kad darbo kambariui tinkamų baldų paieškos netaptų galvos skausmu, kviečiame susipažinti su specialistų rekomendacijomis bei patarimais, kurie leis susikurti išskirtinę, komfortišką ir praktišką darbo erdvę namuose.

Tad nuo ko pradėti?

Atraskite tinkamą būsto erdvę

Jeigu iki šiol namuose neturėdavote nuolatinės darbo vietos, kartais pasirinkdavote virtuvės, o kitą kartą – miegamojo kambarius, remiantis specialistų rekomendacijomis, darbo bei poilsio vietas svarbu atskirti. Vadinasi, gerai peržiūrėkite kiekvieną namų erdvę bei kambarį ir apgalvokite, kur galėtų būti ramesnė ir nuo kitų namiškių atskirta būsto vieta.

Tai svarbu, jeigu darbo tikslais dažnai kalbate telefonu, bendraujate vaizdo skambučių pagalba ar jums būtinas nuoseklumas, susikaupimas atliekant užduotis kompiuteryje.

Idealiu atveju darbo vietą galėtumėte susikurti laisvame kambaryje, tačiau jeigu tokio neturite, nedidelis kampelis, kuriame telpa pagrindiniai jums reikalingi baldai, tampa puikiu sprendimu.

Ergonomiška kėdė – ypač svarbus pasirinkimas

Dirbant prie kompiuterio, daugiausia laiko praleidžiame sėdėdami. Dėl šios priežasties svarbu išsirinkti ergonomišką ir patogią kėdę.

Vienas populiariausių ir praktiškiausių sprendimų – kėdė su ratukais arba besisukančiu korpusu. Ergonomiškos kėdės padeda išvengti fizinio nuovargio, skausmo, galinčio atsirasti pečių bei stuburo srityse.

Taip pat ergonomiškos kėdės išsaugo taisyklingą laikyseną, o tai ypač svarbu ne tik suaugusiems, bet ir vaikams.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis stalą?

Žinodami, kokių būtiniausių darbo priemonių jums reikia, apgalvokite, kokio dydžio stalas jums reikalingas. Ar ant jo pakanka kompiuterio, telefono, o galbūt turite turėti užtektinai vietos užrašams bei dokumentams?

Nuo šių aspektų priklauso, kokio dydžio stalą rinktis. Interjero dizaineriai darbo kambariui rekomenduoja rinktis baldus, kurie savo spalvomis ir tekstūromis neišsiskirtų iš kitų jau namuose vietas atradusių baldų.

Pastaraisiais metais populiarūs tapo reguliuojamo aukščio stalai, kurie tampa puikiu sprendimu, kai nebenorima dirbti sėdint, tačiau siekiama toliau patogiai darbuotis. Jeigu dažniau dirbate sėdėdami, rinkdamiesi stalą atkreipkite dėmesį, kad po šiuo yra pakankamai vietos kojoms, taip pat atkreipkite dėmesį į stalviršio aukštį, šis neturi būti aukštesnis negu jūsų natūrali rankų pozicija dirbant kompiuteriu.

Pastebima, jog darbinę nuotaiką geriausiai sukuria mediniai, rudos spalvos arba balti stalai. Jų stalviršis neturėtų būti minkštas, kadangi ant jo dėsite ne tik kompiuterį, bet ir užrašus, todėl odiniai paviršiai darbo kambaryje nėra rekomenduojami, nebent tai – jūsų fotelis/kėdė.

Tebūnie šviesa

Ne ką mažiau svarbūs – darbo kambario apšvietimo sprendimai. Dirbant prie netinkamo apšvietimo gali greičiau pavargti akys, šios įsitempia, taip pat gali pradėti skaudėti galvą.

Kad taip nenutiktų, esant galimybei, darbo stalui skirkite vietą priešais langą arba šalia jo. Tačiau atkreipkite dėmesį, ar dėl saulės šviesos kompiuterio ekranas neatsispindi nuo lango.

Nusprendus pailsėti, akims visuomet naudinga pažvelgti į tolį, o vaizdas pro langą gali nudžiuginti. Vakaro metu pravartu turėti stalinę lempą. Ją statykite stalo šone ir įjunkite tuomet, kai už lango apsiniaukę ar nebėra natūralios saulės šviesos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.