Kaip įsirengti patogią drabužinę?

Ne viena moteris svajoja apie erdvią drabužinę, kurioje rūbai, avalynė bei aksesuarai turi jiems skirtas vietas, yra lengvai pasiekiami bei matomi. Pastebima tendencija, neva dailiosios lyties atstovės neretai įsitikinusios, jog neturi ko apsirengti, tačiau stilistai pastebi, kad viena priežasčių, kodėl taip gali atrodyti – netinkamai sudėti drabužiai, kuomet dalis jų net nesimato, todėl yra lengvai pamirštami.

Kokio dydžio drabužinė tinkamiausia jūsų namams, priklauso nuo turimos laisvos erdvės ploto.
Kokio dydžio drabužinė tinkamiausia jūsų namams, priklauso nuo turimos laisvos erdvės ploto.
Kokio dydžio drabužinė tinkamiausia jūsų namams, priklauso nuo turimos laisvos erdvės ploto.
Kokio dydžio drabužinė tinkamiausia jūsų namams, priklauso nuo turimos laisvos erdvės ploto.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 26, 2022, 12:29 PM, atnaujinta Sep 26, 2022, 12:30 PM

Kad taip neatsitiktų, specialistai rekomenduoja namuose įsirengti drabužines, kurios gali būti lengvai pritaikomos prie būsto erdvės dydžio.

Jeigu įsirengiate naujus namus arba planuojate pertvarką esamuose, su specialistų pagalba lengvai atrasite geriausius drabužinės ar didesnės spintos sprendimus jūsų namams.

Kadangi bet koks namų interjero atnaujinimas ar remonto darbai priverčia piniginę atverti plačiau, paskolų bankas gali tapti sprendimu, siekiant pasiskolinti papildomai didesnių pirkinių ar paslaugų įsigijimui.

Prieš prisiimdami įsipareigojimus gerai apgalvokite, ar jums tinka siūlomos sąlygos, palūkanų norma, įsivertinkite, ar netolimoje ateityje jūsų finansinė situacija nebus linkusi pasikeisti. Taip pat visuomet galite pasikonsultuoti su asmeniniu finansų specialistu, kuris jums padės paskolos klausimais, o tuomet kartu su interjero dizainerių pagalba galėsite pradėti įgyvendinti svajonių drabužinės projektą.

Apgalvokite kabyklų, lentynų, stalčių kiekį

Kokio dydžio drabužinė tinkamiausia jūsų namams, priklauso nuo turimos laisvos erdvės ploto. Tai gali būti atskirą įėjimą su durimis ar širma turinti erdvė arba mažesnė, pritaikyta, pavyzdžiui, miegamojo kambario išplanavimui. Tinkamai įvertinus, kokio dydžio drabužinė gali atsirasti jūsų namuose, nesunkiai pereisite prie sekančio darbų etapo.

Antras drabužinės etapas – įvertinti, kiek lentynų, stalčių, kabyklų jūsų naujajai erdvei, spintoms reikės. Stilistai rekomenduoja kabinti tokius drabužius kaip suknelės, sijonai, švarkai, marškiniai, o į lentynas dėlioti sulankstomus drabužius: megztinius, marškinėlius, palaidines.

Į stalčius dažniausiai rekomenduojama dėti mažiausius aksesuarus, galanterijos prekes, kojines, akinius, papuošalus. Pastaraisiais metais ypač populiarūs stalčiai, į kuriuos patogiai galite suguldyti akinius, aksesuarus, tačiau tuo pačiu juos puikiai matant, lengvai pasiimant ir laikant saugiai, apsaugant nuo tiesioginių saulės spindulių.

Jeigu esate tas žmogus, kuriam sunku apsispręsti, ką rengtis šiandien, stilistai rekomenduoja drabužinėje būti iš anksto pasiruošus skirtingus rūbų derinius. Tai gali būti sukabinti arba sulankstyti drabužiai, tačiau visa jų kombinacija – vienoje vietoje. Šis sprendimas ypač pasitarnaus tomis dienomis, kai negalite apsispręsti, kuo pasipuošti einant į vakarėlį ar kaip rengtis į darbo pokalbį.

Veidrodis – privaloma drabužinės dalis

Nepamirškite ir apie tokius aksesuarus kaip skrybėlės, kurių nerekomenduojama laikyti atviroje būsto erdvėje. Taip yra todėl, kad skrybėlės, ypač, kurių sudėtyje galime rasti vilnos, pritraukia dulkes, nešvarumus, o laikomos netoli ar ant tiesioginių saulės spindulių, gali pakeisti ne tik savo spalvą, bet ir formą.

Skrybėles specialistai pataria laikyti specialiuose maišuose, skrybėlių nedėti vieną ant kitos, o tam sukurti atskiras lentynas. Tokiu būdu skrybėles apsaugosite nuo deformacijos, sudėtingesnio jų valymo proceso ir ilgiau džiaugsitės kokybišku pirkiniu.

Kadangi drabužinės erdvėje yra privalu turėti veidrodį, specialistai rekomenduoja gerai apgalvoti, kokio tipo veidrodį jums svarbu turėti. Tai gali būti visą žmogaus ūgį apimantis veidrodis, kuriame asmuo matomas tik iš vienos, dažniausiai, priekinės pusės, arba tai gali būti specialiai sudėliota veidrodžių visuma, leidžianti apžiūrėti save bei pasirinktus rūbų derinius iš visų pusių.

Pastarasis sprendimas dažniau pasirenkamas turint galimybes įsirengti erdvią drabužinę, tačiau jokiu būdu neatmetamas, jeigu drabužinės kambarys numatomas nedidelis, kadangi kelis veidrodžius galima nesunkiai įmontuoti atveriamų spintų duryse, taip sutaupant erdvės vietos ir išgaunant norimą rezultatą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.