Pataria dekoratorė: kaip puošti Kalėdų eglutę, kad ji taptų namų pažiba?

Be Kalėdų eglutės sunkiai įsivaizduojame didžiąsias metų šventes. Jungtinėse Amerikos Valstijose atliktos apklausos duomenimis, populiariausios eglutės puošimo dekoracijos praėjusiais metais buvo kalėdiniai burbulai, lempučių girliandos, karamelinės lazdelės ir rankų darbo žaisliukai.

Be Kalėdų eglutės sunkiai įsivaizduojame didžiąsias metų šventes. Jungtinėse Amerikos Valstijose atliktos apklausos duomenimis, populiariausios eglutės puošimo dekoracijos praėjusiais metais buvo kalėdiniai burbulai, lempučių girliandos, karamelinės lazdelės ir rankų darbo žaisliukai.<br>„Pexels“ nuotr.
Be Kalėdų eglutės sunkiai įsivaizduojame didžiąsias metų šventes. Jungtinėse Amerikos Valstijose atliktos apklausos duomenimis, populiariausios eglutės puošimo dekoracijos praėjusiais metais buvo kalėdiniai burbulai, lempučių girliandos, karamelinės lazdelės ir rankų darbo žaisliukai.<br>„Pexels“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2023-11-23 13:35, atnaujinta 2023-11-24 14:43

Prekybos tinklo „Senukai“ atstovai pastebi, kad šventinė nuotaika jau kurį laiką jaučiama ir tarp Lietuvos pirkėjų. Norėdami išvengti prieššventinio streso, jie įvairiais jaukiais kalėdinio dekoro atributais pasirūpina iš anksto. Todėl tiek fizinėje, tiek elektroninėje parduotuvėje išauga žvakių, šventinių dekoracijų, girliandų, lempučių ir eglutės žaisliukų paklausa.

Kalėdų eglutė namuose kuria šventinę atmosferą, o jos puošimas suteikia džiaugsmo ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Pasak specialistų, norint stilingai papuošti žaliaskarę, daug pastangų neprireiks – tereikia žinoti vos kelis naudingus patarimus.

Nepamirškite klasikos

Dekoratorė Karolina Kandrotė sako, kad kalėdinės eglutės puošimo stilistiką lemia individualus skonis.

„Šių metų puošimo tendencijos per daug nesiskiria nuo praėjusių metų: vėl dominuoja jau kalėdine klasika tapusios spalvos – raudona bei žalia, žėrinčios auksinė ir sidabrinė. Drąsesnis šių metų pasirinkimas – mėlynos bei baltos spalvos deriniai, dar kitaip vadinami „ledo įvaizdžiu“. Tad lieka tik patiems apsispręsti – likti prie klasikos ar vaikytis naujausių tendencijų“, – kalba K. Kandrotė.

Dekoratorė pasakoja, kad spalvų paletėje vis dažniau įsitvirtina švelnios spalvos – pastelinė rožinė bei rausvo aukso. „Senukų“ ekspertai antrina jai – barbės fenomeno įkvėpti žmonės puošdami namų interjerą ar Kalėdų eglutę, vis dažniau pagalvos ir apie rausvą spalvą. Ši spalva iš pažiūros atrodo kaip ryški ir sunkiai derinama, tačiau ji puikiai tiks prie auksinės, sidabrinės, baltos, pilkos, tamsiai mėlynos. Šis spalvų derinys akimirksniu pritrauks dėmesį ir sukurs šventinį įspūdį.

Dar viena iš pagrindinių kalėdinės eglutės puošimo tendencijų, kurios dažnai laikosi lietuviai – siekis grįžti prie natūralumo, tikrumo ir istorijos, kurią norime tęsti ir puoselėti.

„Vintažiniai ir senoviniai žaisliukai tikrai užims garbingą vietą ant lietuvių eglučių. Tokio stiliaus žaisliukai kuo toliau, tuo labiau tampa populiarūs, vertinami bei saugomi. Jau kurį laiką atsižvelgiama ir į tvarumo tendencijas, todėl vis daugiau žmonių renkasi stiklinius, kokybiškus žaisliukus, atsisako plastiko“, – atskleidžia dekorus kurianti specialistė.

Pagalvokite apie stilių

Šiais metais ir toliau populiarumo viršūnėje bus skandinaviškas ir minimalistinis stilius. Todėl pasirinkę vieną iš šių stilių, tikrai nesuklysite, o ir jūsų eglutė atrodys ne tik subtiliai, bet ir skoningai.

„Skandinaviško stiliaus eglutės dekoruojamos tik šviesiomis, ramiomis spalvomis, stengiamasi jos neapkrauti žaisliukais. Jei pasirinksite minimalistinį stilių, puoškite ją smulkiomis lemputėmis ir papildykite vienos spalvos žaisliukais“, – kalba dekoratorė.

Jei per šias Kalėdas norisi kažko netradicinio, pakeiskite žalią eglutę balta. K.Kandrotė atkreipia dėmesį, kad baltos spalvos eglutės yra universalios, jas galima pritaikyti prie bet kokio dekoro stiliaus.

„Baltos eglutės yra tarsi tuščia drobė, leidžianti žaisti su daugybe spalvų ir stilistikų. Eglutę puoškite metalo atspalviais, švelniomis ar ryškiomis spalvomis, kad išryškėtų kontrastas. Jei nuspręsite puošti vienspalviais motyvais, ji atrodys elegantiškai ir tikrai atkreips dėmesį“, – dalijasi ji.

Pasirinkite akcentinę spalvą

Anot K.Kandrotės, puošiant Kalėdų eglutę, svarbu išlaikyti spalvinį vientisumą, net jeigu ir renkatės skirtingus žaisliukus: „Stenkitės, kad dominuotų viena akcentinė spalva, o rinkdamiesi dekoracijas, žaiskite tik su jos atspalviais – taip eglutė atrodys gausi, įvairi, bet tuo pačiu ir stilinga“.

Taip pat svarbu pasirinkti ir tinkamas šviečiančias lemputes. Stilistė rekomenduoja vengti greitai blyksinčių ir spalvotų variantų. Kur kas estetiškiau atrodys šiltos, gelsvos spalvos lemputės.

„Nepamirškite puošybai panaudoti ir dekoratyvinių elementų iš gamtos – šakelių, uogų, net pušų kankorėžių“, – vardija dekoratorė.

Paskutinis eglutės puošimo akcentas – jos viršūnė. Pastaraisiais metais viršūnė tapo nebe tokia svarbi ir nebe taip akcentuojama. Todėl pasirinkę klasikinę žvaigždę ar raudoną kaspiną, tikrai neprašausite, pataria „Senukų“ ekspertai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.