Sostinėje už privačias lėšas iškils areštinė ir komisariatas

Vilniuje už beveik 123 mln. litų

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Feb 6, 2014, 8:51 AM, atnaujinta Feb 16, 2018, 4:06 PM

Antakalnyje, greta Šilo tilto esančioje P.Vileišio gatvėje, per trejus metus nuo statybų pradžios turėtų atsirasti naujas pastatas, į kurį iš Žirmūnų verslo centro būtų perkeltas Vilniaus pirmasis policijos komisariatas, o Naujamiestyje, Birželio 23-iosios gatvėje, bus pastatyta ir nauja areštinė. Ji turėtų išdygti greta naujojo Vilniaus VPK pastato.

Pastatus statyti nuspręsta dar 2011 metais rugsėjo 21 dieną, kai Vyriausybė priėmė nutarimą įgyvendinti viešojo ir privačiojo sektoriaus partnerystės projektą.

Pirmasis skelbtas viešojo pirkimo konkursas baigėsi šių metų sausio 27 dieną. Kaip pranešė Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininkas Ramūnas Matonis, šiuo metu pirkimo procedūros sustabdytos, nes gauta vieno iš konkurso dalyvių pretenzija.

Naujų patalpų policijai reikia ir dėl to, kad trūksta darbo vietos, ir dėl to, kad tai būtų ekonomiškiau, nei mokėti patalpų nuomotojams. Tuo metu areštinę, kuri šiuo metu yra T.Kosciuškos gatvėje, nori susigrąžinti Lietuvos nacionalinis muziejus, patalpas policijai suteikęs pagal panaudos sutartį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.