Loftų populiarumo raktas: svarbiausia – ne plotas

Mažieji loftai, kurių dydis siekia iki 30 kv. metrų, vis labiau domina lietuvius.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 10, 2014, 5:35 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 1:19 PM

Pasak įmonės „Microlofts“, kuri pertvarko pastatą Vilniuje, Kalvarijų gatvėje, kurdama modernius, mažu dydžiu išsiskiriančius loftus, projekto pardavimo vadovės Linos Valantiejūtės-Stasiukynienės, pardavimai pradėti 2013 m. rugsėjį, o šiandien parduota apie 60 proc. loftų. Šių loftų išpopuliarėjimą L. Valantiejūtė-Stasiukynienė sieja su žema jų kaina ir Lietuvoje vis stiprėjančiu iš Vakarų ateinančiu suvokimu, kad būste svarbiausia ne jo plotas.

„Praėjo laikai, kai 50 kv. m neturintį butą lietuviai laikė menku ir nevertu dėmesio. Vis daugiau gyventojų racionaliai žvelgia į patalpas ir perima vakarietiškus įpročius. Pastarieji jau senokai įvertino mažo būsto privalumus ir keliasi į nedideles erdves“, – pažymi projekto pardavimo vadovė.

Mažųjų loftų išpopuliarėjimą būtent dabar L.Valantiejūtė-Stasiukynienė linksta aiškinti artėjančiu euro įvedimu. Ji pažymi, kad mažieji loftai yra dažnas gyventojų, sukaupusių maždaug 100 tūkst. litų santaupas ir ieškančių, kur jas patikimai investuoti prieš Lietuvoje atsirandant eurui, pasirinkimas.

„Pastebėjome ir dar vieną tendenciją – tėvai investuoja į pirmuosius savo vaikų būstus, sumokėdami pradinę įmoką. Jaunam žmogui įsigyti mažą butą naudinga: imant paskolą 35-eriems metams, mėnesio įmoka būna maždaug 260 litų. Tai daug mažiau, negu jam tektų sumokėti būstą nuomojant“, – skaičiuoja L.Valantiejūtė-Stasiukynienė.

Architektas Antanas Pikalovas pažymi, kad nors Lietuvoje mažieji loftai atsirado tik neseniai, daug kur užsienyje, kur būsto kainos didelės, pavyzdžiui, Niujorke arba Los Andžele, tokio tipo būstai jau kurį laiką labai populiarūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.