Prašmatnus garsiojo prievartautojo butas parduotas iš varžytinių

Tik iš antrųjų varžytynių antstoliui pavyko parduoti vieno garsiausių prievartautojų Bjarke Schultzo 5 kambarių butą Klaipėdos gatvėje.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Dumalakas

May 19, 2014, 1:29 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 6:53 PM

726 tūkst. 710 litų. Tokia didžiausia kaina pasiūlyta už B.Schultzo butą ir varžytynės ketvirtadienį buvo baigtos. Antstolis Irmantas Gaidelis neatskleidė, kas yra buto pirkėjas.

142 kvadratinių metrų buto pradinė kaina buvo 627 tūkst. litų.

Antstolis Irmantas Gaidelis neatskleidė, kas yra buto pirkėjas. Ilgą laiką niekas nepareiškė noro dalyvauti varžytynėse. Tik prieš pat jų pabaigą buvo pradėta didinti buto kainą.

B.Schultzo butą iš varžytynių antstolis I.Gaidelis nesėkmingai mėgino parduoti ir vasarį.

Tada jo pradinė kaina buvo 836 tūkst. litų. Antrosiose varžytynėse ji sumažinta daugiau nei 200 tūkst. litų.

Danas verslininkas B.Schultzas Lietuvoje laikomas vienu garsiausių prievartautojų. Skandinavų verslo centro vadovą Vilniaus apygardos teismas 2012 metų gegužę nuteisė trejų metų nelaisvės bausme už tai, jog 2009-ųjų gegužės pabaigoje apgaule įsiviliojo į butą ir išžagino devyniolikmetę studentę. Ji turėjo išmokyti daniškai kalbėti Lietuvoje augančią B.Schultzo dukterį.

Butas Klaipėdos gatvėje, kuriame įvykdytas šis nusikaltimas, ir buvo parduodamas iš varžytynių. Už grotų po nuosprendžio danas nepakliuvo dėl to, kad teismo sprendimą apskundė ir jis pats, ir prokuratūra.

Šiuo metu sunkiais nusikaltimais kaltinamas B.Schultzas Lietuvos teisėsaugai nepasiekiamas. Jis pernai išvyko į Daniją, nes Lietuvoje esą negalėjo gauti kvalifikuotos medikų pagalbos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.