Komisariato Klaipėdoje statybos: 61 mln. litų – ne riba

Dėl koreguojamo techninio

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jun 21, 2014, 10:09 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 3:22 PM

„Techninis projektas koreguojamas dėl dviejų priežasčių: kai jis buvo rengiamas, visos duomenų perdavimo sistemos buvo skaitmeninės, o dabar technologijos yra analoginės, taigi truputėlį pasikeitusios. Antras dalykas, policininkai pakeitė patalpų išplanavimą, padidino darbo vietų skaičių, automatiškai keičiasi apsauga“, - aiškino Turto banko generalinis direktorius Arnoldas Burkovskis.

Statant naująjį komisariatą su areštine, taip pat paaiškėjo, jog areštinei netinka mūrinės sienos.

„Pagal panašų projektą buvo pastatytas komisariatas Liepojoje ir pradžioje areštinėje buvo numatytos mūrinės sienos. Paaiškėjo, kad sulaikytieji tą mūrą tiesiog iškabina šaukštais. Taigi teko keisti sustiprinant į betoną, kad šaukštai nepadėtų“, - pasakojo A.Burkovskis.

Jis teigė negalintis tiksliai įvardyti, kiek pabrangs rangos darbai - gali būti iki 7 proc.

„Kol kas vyksta skaičiavimai, diskutuoja tiek projektuotojai, tiek mūsų žmonės, tiek statybininkai, kiek vis dėl to tai gali keistis.Keisis apie 7 proc. projekto vertės. Planuojame, kad statybos darbai užsitęs apie 3 mėnesius. Tai, žinoma, priklausys nuo žiemos“, - tvirtino A.Burkovskis.

Šiuo metu yra atlikta apie 20 proc. numatytų rangos darbų. Komisariato statybą Panevėžio statybos trestas pradėjo praėjusių metų rugpjūtį, ją numatyta baigti per 18 mėnesių.

Planuojama, kad penkiaaukščio pastato plotas sieks beveik 14 tūkst. kv. metrų, trijų aukštų areštinės plotas – 2,2 tūkst. kv. metrų, antžeminis garažas bus 4 aukštų.

Numatoma pastatyti tris pastatus, susietus pagal paskirtį ir sublokuotus. Bus pastatytas policijos komisariatas, areštinė ir antžeminė daugiaaukštė automobilių saugykla. Projekte taip pat numatoma pastatyti inžinerinius tinklus, sutvarkyti sklypą, įrengti automobilių stovėjimo vietas, kompleksą aptverti ir apšviesti, be to, pastatų kompleksas bus pritaikytas žmonėms su negalia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.