Visa buvusi Ukrainos grietinėlė saugiai įsikūrė Rubliovkoje

Kone visa buvusio Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus aplinka yra pabėgusi iš šalies ir jau įsikūrusi Rusijoje, informuoja portalas „NEWSru.com“. Buvę Ukrainos valdininkai įsigijo Maskvoje ir Pamaskvyje butus ir namus, spėjo apsirūpinti rusiškais pasais ir įsitaisė į nuolatinio darbo vietas.

Taip gyvenama Rubliovkoje.<br>newpix.ru nuotr.
Taip gyvenama Rubliovkoje.<br>newpix.ru nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 21, 2014, 2:49 PM, atnaujinta Jan 25, 2018, 5:40 AM

Sąrašas tų, kas „skubos tvarka“ pustėsi padus ir nešė kudašių į agresoriaus teritoriją, įspūdingas. Be paties buvusio prezidento V.Janukovyčiaus, kuris įsikūrė garsiojoje Rubliovkoje, kotedžų kvartale „Landšaft“, šiuo metu Rusijoje gyvena:

- buvęs vidaus reikalų ministras Vitalijus Zacharčenko,

- buvęs gynybos ministras Pavelas Lebedevas,

- buvusi teisingumo ministrė Jelena Lukaš,

- buvęs Ukrainos užsienio žvalgybos vadovas Grigorijus Iljašovas (Jelenos Lukaš vyras),

- buvęs Ukrainos saugumo tarnybos vadovas Aleksandras Jakimenko,

- buvęs prezidento administracijos vadovo pirmasis pavaduotojas Andrejus Portnovas,

- buvęs generalinis prokuroras Viktoras Pšonka,

- buvęs pirmasis Ministro Pirmininko pavaduotojas Sergejus Arbuzovas,

- buvęs švietimo ministras Dmitrijus Tabačnikas.

Kaip teigia portalas „Naša versija“, sąrašą galima tęsti ir tęsti – su visais vaikais ir namiškiais susidarytų apie 5 tūkstančiai žmonių.

Pasak buvusio Maskvos Šiaurinio administracinio rajono prefekto Olego Mitvolio, „po Maidano ir prasidėjus antiteroristinei operacijai Ukrainos pietryčiuose buvę valdininkai, turėję aukštus postus Janukovyčiaus laikais, visi iki vieno pas mus persikėlė, dauguma ketina įsikurti čia ilgam, perka būstus ir įsigyja Rusijos pilietybę“.

Apie 40 proc. pabėgusių iš Ukrainos biurokratų perka nekilnojamąjį turtą Maskvoje už 1-2 milijonus dolerių. Dar apie 40 proc. investuoja į gyvenamuosius namus, kainuojančius nuo 2 iki 5 milijonų dolerių. Likusieji 20proc. sudaro stambius pirkimo pardavimo sandorius – iki 30 milijonų dolerių vertės.

Turtingi Ukrainos piliečiai užvaldė ir du trečdalius visų Maskvoje nuomojamų prabangių apartamentų rinkos. Juos labiausiai domina Maskvos rajonai Priečistienki ir Ostožienki bei Novoryžskoje kryptis Pamaskvyje.

Dauguma „pabėgėlių“ perka būstus atvirai. Štai buvusio Ukrainos prezidento administracijos vadovo pirmojo pavaduotojo Andrejaus Portnovo, kuris įsigijo elitinį būstą savo vardu, vos nepagrobė ir nenugabeno per prievartą į buvusią tėvynę.

Buvusio Ukrainos premjero Nikolajaus Azarovo sūnus, Aukščiausiosios Rados deputatas Aleksejus Azarovas šių metų pavasarį įsigijo žemės sklypą su namu Maskvos srities Istros rajone, gyvenvietėje „Monolit“. Tokio namo kaina – apie 8 milijonai dolerių.

Buvusio Ukrainos saugumo tarnybos vadovo Aleksandro Jakimenkos šeima neseniai įsigijo antrą butą Maskvoje. Savo vardu trijų kambarių būstą įformino A.Jakimenkos žentas Anatolijus Abramenko.

Buvęs Ukrainos Nacionalinio banko vadovas, buvęs vicepremjeras Sergejus Arbuzovas neseniai pradėjo vadovauti asociacijai „NVS, Centrinės ir Rytų Europos šalių ekonominės, socialinės ir kultūrinės raidos tyrimų centras“, kurią jis pats ir įregistravo Sank Peterburge. Šiame mieste, kaip teigia šaltiniai, S.Arbuzovas turi naują butą, o Maskvoje būstą nuomojasi, rašo „NEWSru.com“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.